Jučer, u subotu 30. novembra 2013. godine , u maloj dvorani Mejdan u Tuzli , odigran je derbi susret posljednjeg kola Prve lige FBiH – grupa Sjever između domaće Slobode i gostujuće ekipe iz Žepča. Žepčaci su slavili rezultatom 24:25 (9:12) .

Od tri sportske priredbe , održane u subotu u Tuzli , bez sumnje najveće zanimanje izazvao je derbi posljednjeg kola prvog dijela sezone u sjevernoj grupi Prve federalne lige, između Žepča i do ovog kola neporažene ekipe RK „Sloboda Solana“

Osam utakmica i isto toliko pobjeda ostvarili su domaćini u dosadašnjem dijelu takmičenja do utakmice posljednjeg kola, dok su prvi pratioci, Kakanj i Žepče, imali po dva poraza. Tuzlaci su se nadali da će pobjedom u današnjoj utakmici izbaciti Žepčake iz utrke za prvaka.

Zadnji poraz u prvenstvu , do ove utakmice, Solari su ostvarili upravo protiv Žepča, u prošlom prvenstvu (29:28) , kada su ostali bez titule i plasmana u viši rang, pa su u ovaj susret ušli sa motivom više.

Da stvari ne budu tako jednostavne po Slobodu, baš kao i prošle godine, pobrinuli su se naši rukometaši, koji se iz Tuzle vraćaju sa nova tri boda.

Rezultat 25:24 u korist Žepčaka protiv motiviranog i neporaženog domaćina veliki je uspjeh mlade rukometne ekipe iz Žepča koja se s ovom pobjedom primakla Tuzlacima na samo 3 boda zaostatka.

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba