Rođeni Žepčak, Goran Jozinović, hrvatski nogometaš i lijevi branič Hajduka, debitirao je za seniorsku momčad Hajduka 29. avgusta 2007. godine protiv Šibenika sa tek navršenih 17 godina. Ovaj 23-godišnjak, naših korijena, danas je standardni Hajdukov prvotimac i dokapetan. Nakon jučerašnjeg vječitog derbija u HNL između Dinama i Hajduka, Gorana su telefonski ugostili u studiju Radio Žepča gdje je otkrio i neke planove vezane za svoju budućnost.

RŽ: Proteklog vikenda na Maksimiru je odigran najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka, koji je završio neriješeno 2:2. Kako ste zadovoljni ovim rezultatom i svojom igrom, te igrom vašeg kluba?

Jozinović: Sigurno kad se ne izgubi u Maksimiru da se mora biti zadovoljan, pogotovo kada znamo kakvu momčad ima Dinamo i u kakvom je općenito stanju, a u kakvom smo stanju mi jer na Maksimir smo došli sa jednom od najmlađih momčadi u istoriji. Ipak mislim da smo odigrali jednu stvarno dobro utakmicu, pokazali smo još jednom da se možemo nadigravati s Dinamom. Mislim da su svi gledatelji mogli uživai jer bila su tu četiri pogotka, dosta dobrih prilika i poteza i na kraju mislim da je i najrealnije što je konačni ishod bio 2:2.

RŽ: U srijedu je opet na rasporedu susret Dinama i Hajduka, ovog puta sastajete se u Kupu, kako se pripremate za taj susret i koja su očekivanja?

Jozinović: Za početak se trebamo dobro odmoriti. Nema tu ni puno vremena, pa se nema šta posebno ni uigravati i pokušati iznenadit nešto. Mi ćemo igrati jedan otvoren i dinamičan nogomet. Nadam se opet dobrom rezultatu koji bi nam dao dobre šanse za prolaz u kupu i za igru u Splitu. Kako kaže naš trener Tudor, trebamo sagledati gdje smo griješili u ovom susretu, da bi te greške sveli na minimum u susretu koji je sada pred nama.

RŽ: Porijeklom si iz BiH, tačnije iz Žepča. Kada bi primio poziv da zaigraš za BiH reprezentaciju da li bi se odazvao?

Goran Jozinović: Istina, porijeklom sam iz Žepča u Bosni, rođen sam tamo, tako da imam pravo nastupa i za BiH. Do sada nisam puno razmišljao za koga bih igrao, ali kada bi primio Sušićev poziv vjerujem da bih se odazvao. Ponekad se sa timskim kolegom Vršajevićem zezam, da bi bili ubojiti tandem i u reprezentaciji. Za sada sam primio i dva pretpoziva za hrvatsku reprezentaciju tako da mislim da će za mene biti mjesta i u nacionalnom timu, a sad koje zemlje, to ostaje da vidimo. Pitanje je tko će biti brži.

RŽ: Nedavno si primio nagradu „Hajdučko srce“ koju Torcida dodjeljuje samo odabranim navijačima, kakav je osjećaj?

Goran Jozinović: Osjećaj je fantastičan i stvarno je velika čast primiti takvu nagradu. To je priznanje od najboljih navijača na svijetu, a sada mi je to i motiv za daljnji rad i dokazivanje. Vjerujte povjerenje Torcide se teško stiče, a kada se i stekne treba puno truda i rada da se i zadrži. Nadam se da ću i u narednom periodu biti dobar i da će moje srce i dalje biti pravo „Hajdučko srce“.

RŽ: Za kraj, ima li kakvih ponuda sa strane, postoji li mogućnost da u dogledno vrijeme vaše ime osvane na dresu nekog evropski-poznatog kluba?

Goran Jozinović: Trenutno nema nikakvih konkretnih ponuda, a da budem iskren i ne razmišljam previše o tome. Sad sam samo koncentrisan na svoje igre u Hajduku i želim da što bolje igramo i da na kraju osvojimo i prvenstvo. Strani skauti su uvijek tu negdje, pa kad dođe vrijeme i neke konkretne ponude onda ćemo opet razgovarati.

(4 glasova)