Općini Zenica je održana press konferencija povodom 1. “Sportzdk Volleyball Open” turnira za odbojkašice čiji su organizatori Udruženje građana za promociju sporta i rekreacije u ZDK i portal www.sportzdk.ba. Riječ je o turniru koji će se održati u subotu, 11. januara sa početkom u 10 sati u sali „Prve gimnazije“, a na kojem će nastupiti šest ekipa: ŽOK “Kakanj”, ŽOK “Igman” Ilidža, ŽOK “Željezara” Zenica, OK “Maglaj”, OK “Breza 1934” i ŽOK “Žepče”.

Pokrovitelj turnira je Općina Zenica, u čije se ime brojnim kolegama novinarima i fotoreporterima, kojima se ovom prilikom zahvaljajuemo na podršci, u funkciji predsjednika organizacionog odbora turnira obratio Zijad Softić, pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti. „Općina Zenica u okviru svojih mogućnosti nastoji pratiti rad i pomagati sportske klubove i udruženja i vjerujemo da obzirom na vrijeme u kojem živimo, to radimo dobro i kvalitetno. Odbojka ima veliki broj poklonika među mladima, turnir Sportzdk Volleyball Open je prilika da se omladina druži, da se bavi sportom i da među mladima u Zenici stekne nove poklonike. I ovo je lijepa prilika da potvrdimo da je Zenica – grad sporta”, izjavio je Zijad Softić, pomoćnik načelnika Općine Zenica, Husejina Smajlovića za društve djelatnosti.

Udruženje „Sport Media“ za nepunih godinu dana realizovalo je više sportskih sadržaja, a Prvi portal o sportu i rekreaciji u ZDK www.sportzdk.ba stekao je simpatije velikog broja sportista, rekreativaca, kao i ljubitelja sporta u ovom dijelu BiH, kao i šire.

„U 12 gradova Zeničko – dobojskog kantona egzistira 17 odbojkaških klubova, što znači da je ovo sport koji uživa popularnost među mladima, a posebno među djevojkama. Osim što medijski promovišemo sportiste, trenere, klubove, sportske radnike ali i one subjekte i pojedince koji su danas spremni podržati sport, imamo kapaciteta uz podršku naših prijatelja i partnera organizovati jedno kvalitetno i masovno takmičenje. Vjerujemo da će se naši gosti iz Breze, Ilidže, Kaknja, Žepča i Maglaja, kao i domaće igračice, odlično osjećati u Zenici i da će im subotnji turnir ostati u trajnom sjećanju“, kaže Armin Mujkić, predsjednik Udruženja „Sport Media“ i urednik portala Sportzdk.ba.

Početak turnira zakazan je za 10 sati. Bit će odigrano ukupno osam utakmica.

„Prva utakmica Sportzdk Volleyball Open-a je susret ŽOK Željezara Zenica – ŽOK Žepče, od 10 sati. Nakon toga, uslijedit će svečanost otvorenja turnira, a onda opet sedam utakmica u nizu. Sve ekipe potvrdile su učešće, to su timovi iz našeg okruženja, sa tradicijom, u kojima se kvalitetno radi, čije ekipe mlade ali izuzetno perspektivne i pred kojima je sigurno lijepa budućnost. Učesnici su podijeljeni u dvije grupe, po tri ekipe. Prvoplasirane ekipe iz grupa igrat će u finalu koje bi trebalo biti na programu u 18,30 sati, a drugoplasirane ekipe iz grupa, igrat će utakmicu za 3. mjesto“, izjavio je Kenan Uzunović, novinar Sportzdk i član Organizacionog odbora turnira.

Svoj doprinos dat će i službena lica, članovi Sudijskog odbora Zenica: Jasmin Mahmić, Edin Begović, Bakir Pojskić, Arma Delibašić, Medin Mujkić, Samir Radončić i Armin Mujkić, kao i Miralem Pajić, predsjednik Sudijske komisije OS FBiH i direktor takmičenja OS BiH koji su sredstva koja im je za obavljanje posla osigurao organizator, odlučili uplatiti na ime liječenja oboljelog odbojkaša OK “Bosna” iz Sarajeva!

Kako je istaknuto na press konferenciji, u javnosti vlada veliki interes za ovim događajem, o čemu svjedoči i podatak da su se sa željom da nastupe na turniru u Zenici, organizatorima javljale ekipe iz cijele BiH. “Na žalost iz tehničkih razloga ovaj put nismo uspjeli pozitivno odgovoriti na želje naših prijatelja iz nekoliko klubova ali im obećavamo da ćemo ih pozvati da budu naši gosti već prvom narednom prilikom”, rekao je Mujkić.

Turniru “Sportzdk Volleyball Open” će prisustvovati članovi Upravnog odbora Odbojkaškog saveza FBiH koji će na dan održavanja turnira u Zenici održati svoju sjednicu. Posjetu utakmicama najavili su brojni odbojkaški radnici, treneri, službena lica i naravno ljubitelji ovog sporta. Ulaz na sve utakmice je besplatan.

PROGRAM 1. “SPORTZDK VOLLEYBALL OPEN-a”

11. januar – sala “Prve gimnazije”

OD 09 do 09,15 SATI DOLAZAK I SMJEŠTAJ EKIPA UČESNICA

10 SATI – POČETAK TURNIRA

RASPORED UTAKMICA

GRUPA „A“ GRUPA „B“

OK Breza 1934 ŽOK Igman

ŽOK Željezara Zenica OK Maglaj

ŽOK Žepče ŽOK Kakanj

1. UTAKMICA 10 SATI – ŽOK Željezara – ŽOK Žepče

11 SATI – SVEČANO OTVORENJE TURNIRA

2. UTAKMICA ŽOK Igman – ŽOK Kakanj

3. UTAKMICA ŽOK Žepče – OK Breza 1934

4. UTAKMICA ŽOK Kakanj – OK Maglaj

5. UTAKMICA OK Breza 1934 – ŽOK Željezara

6. UTAKMICA – OK Maglaj – ŽOK Igman

17,30 – UTAKMICA ZA 3. MJESTO

18,30 - FINALE

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba