Veliki interes ljubitelja rukometa u BiH, Hrvatskoj i Srbiji za turnir „Rukomet u srcu“, kojeg organizuju dva prijateljska rukometna kluba, RK „Žepče“ i RK „Krivaja“ Zavidovići, nam pokazuje da će ovo zaista biti veliki projekat.

Pored dva domaća kluba, klubovi koji su potvrdili svoj dolazak na turnir su:

1. RK SLOGA Doboj - klub sa velikom rukometnom tradicijom. U svojoj istoriji ovaj klub je osvajao prvenstvo i kup BiH, kup Jugoslavije i bio finalista EHF kupa. Pored ovih uspjeha veliku pažnju posvećuju radu sa mlađim uzrastima, što pokazuje i veliki broj kvalitetni igrača, koji su ponikli u ovoj školi rukometa.

2. RA IZVIĐAČ Ljubuški – višestruki prvak BiH u rukometu i polufinalist europskog Kupa Kupova. U posljednjih nekoliko godina ovaj klub u omladinskim selekcija bilježi sjajne rezultate. Na nivou BiH u radu sa mladima su daleko ispred svih, što pokazuju svojim rezultatima ne samo u našoj državi nego i van nje.

3. RK MEDVEŠČAK iz Zagreba - jedan od najtrofejnijih klubova na svijetu. Nabrojati sve uspjehe ovog kluba je zaista veoma teško, ali dovoljno je reći da su bili viceprvaci Europe 1965 godine, prvaci Jugoslavije 4 puta i osvajači kupa 7 puta.

4. RK METKOVIĆ - Osvajači su EHF KUPA i dugo godina jedan od najboljih klubova u Hrvatskoj. Ugostiti klub u kome su svoje prve rukometne korake imali vrhunski svjetski igrači predstavljat će nam veliko zadovoljstvo.

5. CRVENA ZVEZDA iz Beograda. Jedna od najboljih ekipa u bivšoj Jugoslaviji i sigurno jedan od najtrofejnijih klubova na svijetu.

Turnir će trajati dva dana, 26. i 27.04.2014. godine i igrat će se u dvije starosne kategorije dječaka 1998/99 i 2000/01 godište.

Bila bi zaista velika greška organizovati Međunarodni turnir, a na njega ne pozvati pripadnice ljepšeg spola. Pravdu na turniru će na sebi svojstven način dijeliti i Tijana i Ivana Martinović, sudački tandem iz Doboja.

Budite i vi dio ove velike međunarodne rukometne predstave!!!

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba