Belmin Hrnjčić je rođen 5. juna 1997. godine u Jablanici kod Maglaja. Kada je imao pet godina ostao je bez oca Sabira. Tada sa majkom Vahidom dolazi u Željezno Polje, odakle mu je majka, gdje provodi djetinjstvo i pohađa osnovnu školu do trećeg razreda.

U ljeto 2006. godine sa majkom odlazi u Ameriku, gdje i danas živi. Fudbal je počeo trenirati u lokalnom klubu Utici. Veoma brzo na vidjelo izlazi njegov talenat i počinje sa ekipom da osvaja brojne turnire, a na raznim takmičenjima je osvajao i individualne nagrade. U januaru 2013. godine, sa nepunih 16 godina, dobija poziv iz Sirjakusa u američkoj državi New York da nastupa za seniorsku ekipu. U pomenutom klubu se zadržao samo pola godine, da bi se onda priključio NK Krajišnik Utica za koji nastupa u američkoj central nogometnoj ligi.

Iako je mlad, za usluge Belmina su zainteresovane mnoge ekipe iz central New York State. Inače, najbolje se snalazi na poziciji ofanzivnog veznog.

"Moja želja je da me neko iz NSBiH pozove i da obučem dres Bosne i Hercegovine" - istakao je Belmin Hrnjčić. U prošloj sezoni na 15 odigranih utakmica je imao 14 golova i 6 asistencija.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba