Odbojkašice Maglaja i Breze 1934 plasirale su se na finalni turnir za plasman u Super ligu FBiH. Na polufinalnom turniru igranom u subotu u Maglaju, domaće odbojkašice su sa po 3:0 bile bolje od Breze 1934 i ŽOK Stars iz Živnica.

U meču za 2. mjesto Brezanke su sa 3.0 pobijedile ekipu iz Živinica. „Opravdali smo ulogu favorita i pokazali da se u Maglaju trenutno igra ponajbolja ženska odbojka u Federaciji BiH. Pokušat ćemo dobiti organizaciju finalnog turnira i pred svojim publikom izboriti plasman u Super ligu FBiH“, kaže Fuad Lošić, prvi operativac OK Maglaj.

Istovremeno, u Odžaku se održava drugi polufinalnu turnir na kojem nastupaju ekipe ŽOK Žepče, OK Troglav iz Livam ŽOK Igman sa Ilidže i domaćin OK Napredak. U dramatičnoj utakmici Žepčanke su u subotu navečer poražene od domaćina – 2:3, dok su u nedjeljnom prijepodnevnom programu djevojke trenerice i kapitena Amele Curić poražene – 0:3 od Igmana.. ŽOK Žepče do kraja turnira ima odigrati još susret protiv livanjskog Troglava. U slučaju da djevojke Zeničanina Željka Lasića koji vodi Troglav, dobiju OK Napredak, Žepčanke bi imale šansu da u direktnom sudaru sa Troglavom dođu do 2. mjesta i plasmana na finalni turnir koji se igra 4. i 5. aprila.

(0 glasova)
Označeno