U subotu 5. aprila 2014. godine u sklopu Prve rukometne lige FBiH grupa „Sjever“, RK Žepče je upisao novu gostujuću pobjedu protiv ORK Tuzla. Susret je odigran u Sportsko-kulturno-privrednom centru „Mejdan“ sa početkom u 18h.

Do novih bodova Žepčaci su došli bez većih problema. Dobrom igrom i razrađenim akcijama na poluvrijeme su otišli pri rezultatu 10:17, a u nastavku nakon odmora, opet sličan scenario. U konačnici nakon 60 minuta igre semafor u „Mejdanu“ je pokazao 25:36 u korist gostiju.

Najefikasniji kod naših momaka je bio srednji bek Nedžad Zaimović sa 10 postignutih pogodaka, a kod domaćina Brčanović sa 12 pogodaka od čega 5 iz sedmeraca.

Početak susreta pripao je domaćinu. Nakon 4-1 za domaće, gosti prave mini seriju i prelaze u vodstvo koje zadržavaju sve do kraja poluvremena na koje se odlazi sa +7 za RK Žepče.

Drugo poluvrijeme nam je ponudilo lijepe poteze, kako domaćih, tako i gostiju. U 45 min. Žepčaci su otišli na čak +11, nakon čega u obe ekipe ulaze igrači s manjom minutažom koji također uspijevaju da naprave dosta lijepih i atraktivnih poteza.

Strijelci za Žepčake: Zaimović 10, Đurić i Sarajlić po 4, Karahasanović, Tešanović, Omerović, Mrkonjić i S. Barbarić po 3, Kresić, Hrustanović i Nakić po 1 pogodak., golmani: Ćoruša 12 i J. Barbarić 3 obrane.

Isključenja/ sedmerci : ORK Tuzla – 16 min. (5/5), a RK Žepče 12 min. (7/4)

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba