Povodom 1. međunarodnog rukometnog turnira „Rukomet u srcu“ koji će se održati u dva susjedna grada, Zavidovićima i Žepču, u srijedu je u Sali za sjednice Općinskog vijeća Žepče – Dom kulture, održana press konferencija. U ime grada domaćina prisutne je pozdravio Miroslav Ilić, sekretar Sportskog saveza Žepče, dok su u ime klubova domaćina o pripremama za turnir govorili predstavnici RK Žepče i RK Krivaja.

“Naš grad i RK Žepče su sve učinili kako bi se svi naši gosti na turniru osječali ugodno. Naime, stvorili smo sve sportske i druge pretpostavke kako bi sve proteklo u najboljem redu za mlade igrače renomiranih klubova. Turnir će biti na najvišem nivou, a plan nam je da u dogledno vrijeme bude prepoznatljiv i na evropskoj rukometnoj sceni. Mi u Žepču nismo opterećni rezultatom, iako je lijepo i pobjediti. Prvenstveno želimo biti dobri domaćini, te stvoriti pretpostavke da ovaj turnir uđe kalendar RS BiH, te u dogledno vrijeme i EHF-a. Žepče je domaćin grupe B za mlađe kadete, te grupa A za kadete. Turnir počinje u subotu od 9,30 sati, a isti će u 18,30 sati zvanično otvoriti gospodin Mato Zovko, načelnik Općine Žepče, inače uz Suada Omeraševića, načelnika Općine Zavidovići, generalni pokrovitelj turnira”, u ime RK Žepče, pored ostalog kazao je Darko Andrijević.

Predstavnik RK Krivaja, Haris Galijašević se zahvalio svima koji su pomogli odražavanje turnira, te dodao da će publika biti u prilici da gleda 32 zvanične i dvije revijalne utakmice: “Uz igranje rukometa, svi učesnici bit će u prilici i da se druže u subotu nakon prvog dana turnira na sportskom partiju, zajedno sa sportašicama naša dva grada. Bitno je istači, sve utakmice će roditelji, rodbina i prijatelji te ljubitelji rukometa moći pratiti i putem interneta. Turnir u Zavidovićima počinje u subotu u 10,00 sati, a nakon utakmica za plasman u obje kategorije, zatvaranje turnira je oko 18,00 sati”, riječi su Galijaševića.

Također, predstavnicima medija kratko su se obratili i mladi rukometaši selekcija dva kluba koji će nastupiti narednog vikenda. U im e RK Krivaja govorili su Ajdin Bečić i Mirza Mehinagić, te ispred RK Žepče, Luka Lovrić i Stjepan Keškić. “Naši treneri su nas dobro pripremili. U našim školama i gradovima ovo je glavna tema. Želimo da bude sve fer i korektno, da se družimo sa novim prijateljima, ali i da pobjedimo. Očekujemo veliku podršku sa tribina naših dvorana”, poručili su Ajdin, Luka, Mirza i Stjepan.

Na turniru će nastupiti ukupno devet klubova iz BiH, Hrvatske i Srbije: To su: Sloga Doboj, Čelik Junior Zenica, Izviđač Ljubuški, Žepče i Krivaja iz BiH, Metkovići, Medveščak iz Zagreba, Obrtnik iz Šibenika – Hrvatska i Crvena Zvezda Beograd iz Srbije. Učestvuju selekcije mlađih kadeta i kadeta. Nakon cjelodnevnog programa po grupama, turnir će svečano biti otvoren u subotu u 19 sati u dvorani KŠC “Don Bosco” u Žepču, a ceremonija proglađenja najboljih održat će se u nedjelju poslijepodne u Zavidovićima.

(0 glasova)