Nogometaši Žepča u posljednjem kolu upisali su pobjedu od 2-1 protiv gostiju iz Nemile. Gosti su vodili, ali Tadić-Panter i Slišković donose preokret za tri boda. Utakmica je zbog kazne NSZDK igrana pred praznim tribinama.

Sastav: J.Jurić, E.Preldžić, K.Jukić, M.Jorgić, N.Tadić, V.Lučić, D.Hadžić, K.Grahić, K.Ivešić, J.Slišković(I.Bakula), N.Tadić-Panter(I.Kresić)

Budući da je NSZDK donio odluku da NK Žepče mora odigrati dvije utakmice bez prisustva gledatelja, jučer su tribine stadione bile pod ključem. Na njima su se nalazila samo službena lica, ali se opet skupilo stotinjak znatiželjnika koji su posmatrali ovu utakmicu.

Početkom utakmice nije bilo velikih prilika ni na jednoj strani. Uglavnom se igralo na sredini terena, a u sedamnaestoj minuti gosti dolaze do vodstva. Jedanaest minuta kasnije Ivešić probija po lijevoj strani i daje loptu za Hadžića koji s tri metra puca u golmana. Bila je to najbolja prilika za Žepče u prvom dijelu.

Na odmor se otišlo s 0-1, a Žepču su trebale samo tri minute igre u drugom dijelu da stigne do izjednačenja. Hadžić je s lijeve strane centrirao loptu koja je išla u smjeru gola, a Tadić-Panter ju lagano glavom prebacuje preko golmana.

Minutu kasnije su gosti mogli do novog vodstva, ali Jurić sjajno brani.

U 59. Slišković na asistenciju Ivešića pogađa za preokret.

U 76.minuti golman Nemile pravi jedanaesterac na Hadžiću. Lučić je siguran s 11 metara, ali sudac ponavlja izvođenje i u drugom pokušaju golman brani udarac Lučića.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a valja istaknuti i stopostotnu priliku Tadića-Pantera koji na dodavanje Sliškovića sa par metara reaguje isto kao Hadžić u 28. minuti.

Ovo je ujedno bila i posljednja ligaška utakmica. Do kraja sezone je ostalo odigrati samo Kup ZDK preko kojeg se nogometaši NK Žepče mogu plasirati u Kup BiH.

Žepče je završilo na drugom mjestu s istim brojem bodova kao i Rudar, ali lošijim međusobnim omjerom. Zeničanima čestitamo na osvojenoj titulu i želimo im sreću u Drugoj ligi FBiH.

(0 glasova)
Označeno