Zadovoljstvo nam je informirati javnost da će zenička publika, nakon dužeg vremena imati priliku na djelu vidjeti najbolje bosanskohercegovačke košarkaše. Naša nova sjajna generacija, predvođena NBA zvijezdama Mirzom Teletovićem i Jusufom Nurkićem, te novim selektorom Duškom Ivanovićem, u nedjelju 27. jula u 17 sati u Areni će odigrati utakmicu sa reprezentacijom Švedske.

Ovo ljeto možemo nazvati i ljetom košarke jer napokon ovaj sport u našoj zemlji doživljava renesansu, sve reprezentativne selekcije BiH sa velikim uspjehom nastupaju na evropskim prvenstvima. Naš izvanredni omladinski tim u velikom stilu plasirao se u „A“ diviziju, i to bez poraza. Odlična izdanja očekujemo i od kadetske te juniorske selekcije, a prije svega od našeg seniorskog tima koji uskoro igra odlučujuće kvalifikacione utakmice za Eurobasket.


Košarkaši dvije selekcije, BiH i Švedske, u Zenicu stižu u humanoj misiji, jer će sav prihod od prodatih ulaznica (po cijeni od 5 KM) biti doniran za ublažavanje katastrofalnih posljedica poplava u našoj zemlji. To je i najbolja pozivnica građanima Zenice, ali i cijele regije, da ispune Arenu i tako se i sami uključe u ovaj vrijedni sportski i humanitarni spektakl. Tehnički organizator utakmice je Košarkaški savez Zenica, a ulaznice će se tokom cijele sedmice moći kupiti na prodajnim štandovima u gradu - na Kamenitom mostu, u Tržnom centru Džananović, u Areni i u više ugstiteljskih objekata u Zenici.


Uvjereni smo da je gostovanje naših košarkaških Zmajeva u Zenici istinski mamac za pravu košarkašku publiku, te očekujemo veliki broj gledalaca u Areni i iz ostalih gradova regije. Zato bismo svim zainteresiranim sportskim kolektivima, udruženjima i klubovima ostavili mogućnost da ulaznice rezerviraju na vrijeme, putem kancelarije Košarkaškog saveza Zenica, na mail

Zenica je poznata kao gnijezdo nogometnih Zmajeva, a u nedjelju će se pretvoriti u gnijezdo naših košarkaških Zmajeva koji zaslužuju našu maksimalnu podršku. Ne propustite jedinstvenu priliku da budete i sami dio košarkaškog humanitarnog spektakla!

(1 Glasaj)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba