U subotu 11.10.2014 godine, Rukometni Klub Žepče je ugostio ekipu iz Sanskog Mosta. Na "otvaranju" nove sezone 2014/2015., u Katoličkom Školskom Centru "Don Bosco", s početkom u 19:00 sati, a pomalo u sjeni nedjeljnih izbora, Žepački rukometaši su otpočeli "lov" na titulu prvaka Prve lige FBIH grupa "Sjever".

Iako ova utakmica nije pobudila očekivani interes gledatelja u Žepču, domaća ekipa naprotiv, furiozno ulazi u meč i daje do znanja gostujućoj ekipi u kom će smjeru ići ovaj susret.
Već u 12. minuti bilježimo značajnije vodstvo domaćina od 12:4, te do kraja poluvremena domaćin svoju prednost povećava na 10 golova razlike.

Kako je završilo prvo poluvrijeme, tako se nastavlja i u drugom, gdje domaća ekipa u 45. minuti ide na rekordnih 17 golova prednosti. Tada strateg domaćih prof. Josip Klarić daje priliku igračima s manjom minutažom.


Na koncu ekipa iz Sanskog Mosta dolazi do svojih "5 minuta" i mini serijom umanjuje visoko vodstvo, te u konačnici ova "golijada" domaće ekipe završava sa 13 golova razlike.


Strijelci za RK ŽEPCE: Šumić i Hrustanović po 7, Čusković, Nakić i Zaimović po 6, Barbarić i Mrkonjić po 4, Kresić,Gračo i Đurić po 2 te Bakula 1 pogodak.

U ekipi "Sane-7" treba izdvojiti Blagojevića sa 10 te Kebića i Basića sa 7 pogodaka.

Sudije: Lipa/Katanić-Sarajevo
EHF delegat Jović-Tuzla
Sedmerci: domaći 2/1, gosti 6/5.
Isključenja: domaći 12 minuta, gosti 8 minuta.
Gledatelja: 50.

I za kraj valja napomenuti da ekipa Žepča u narednom kolu gostuje u Zenici kod RK ČELIK-JUNIOR.
Sretno...

(0 glasova)
Označeno