Bili smo u Zenici u Trening centru NS/FS Bosne i Hercegovine. Pored treninga Zmajeva, prisustvovali smo i konferenciji za novinare na kojoj su se obratili selektor Safet Sušić i Senad Lulić.

Safet Sušić: Nikada nisam sa BiH ušao u meč da igram neriješeno! Idemo pokušati pobijediti!

Zmajevi su prema planu danas trenirali samo jednom, a prije treninga novinarima se obratio selektor Safet Sušić.

Novinare je zanimalo da li nakon niza ružnih vijesti ima neka lijepa.

- Lijepa je vijest što vas vidim sve ovdje. – poručio je raspoloženi Pape novinarima.

- Naravno, najbolja vijest je da su svi igrači koji su tu zdravi i spremni. Svi su nestrpljivi i jedva čekaju da prođu pripreme i da počne utakmica. Sa Begovićem je također dobro stanje i možda će već sutra trenirati. Jučer je već pokazivao želju da trenira i počeo trčati, ali sam ga upozorio da ne smijemo rizikovati. – poručio je Safet Sušić.

Zna li Pape početnih 11 za Izrael?

- Ja ih znam 11, vi vjerovatno 10, a uvijek ima dilema i ne želim da žurim sa konačnom odlukom. Odlučićemo na dan utakmice ili dan ranije. – najavljuje Sušić.

Izraelci su startovali dobro i vjerovatno će nas napasti od početka. Kako im odgovoriti?

- Ja sam gledao snimke njihovih posljednjih utakmica već nekoliko puta i jučer sam zajedno sa saradnicima gledao mečeve protiv Andore i Kipra, a danas su ih gledali i igrači. Izrael jeste pobijedio možda nešto slabije reprezentacije, ali su dobra i kvalitetna momčad. Da li će oni gledati da nas pobijede po svaku cijenu ili će biti zadovoljni remijem, ne znam, ali bih volio da izađu i napadnu nas.

Bez obzira na sve probleme i poteškoće mi idemo dole pokušati pobijediti. To sam rekao i igračima, a i ovdje medijima, ne bježim od odgovornosti i optimista sam da i pored svih izostanaka možemo napraviti dobru ekipu koja je sposobna pobijediti. Ubijeđen sam da će momci dati sve od sebe, ne znam da li će to biti dovoljno za pobjedu, ali uvjeren sam da nećemo izgubiti. – poručio je Pape.

Da li bi Safet Sušić pristao na neriješeno?

- Mi idemo dole da pobijedimo i znam da bi smo svi volili da imamo trenutno više bodova, možda čak i 12 nakon Izraela, ali i sa neriješenim rezultatom u Haifi mi smo idalje u trci za prva dva mjesta. Nikada do sada za mog mandata nismo ušli u jednu utakmicu da odigramo neriješeno, pa to neće biti tako ni ovaj put. – zaključio je naš selektor Safet Sušić.

Senad Lulić: Optimista sam, idemo odigrati dobro i pobijediti


Senad Lulić svjestan je ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi naša reprezentacija nakon što se nekoliko naših najboljih igrača povrijedilo.

- Znamo kakva je situacija i nemamo sada pravo da kukamo. Ko je tu – tu je, i ovi raspoloživi igrači moraju dati sve od sebe da pobijedimo Izrael. Gledali smo i analizirali smo Izrael, ali je najvažnije da moramo gledati na sebe, iako se radi o dobrom protivniku koji je dobro započeo kvalifikacije. Uvijek sam optimista, tako i sad! Imam dobar osjećaj protiv Izraela i idemo na pobjedu bez obzira ko nam nedostaje. – rekao je Senad Lulić.

Lulić će protiv Izraela igrati ofanzivnije nego što li je, zbog povreda Salihovića i Kolašinca, igrao protiv Belgije i Velsa.

- Ne znam gdje ću igrati, možda više vi znate nego ja. Niko mi za sad nije rekao na kojoj ću poziciji igrati. Kako sam primjetio prema treningu, vjerovatno ću zaigrati bliže protivničkom golu nego u posljednjim utakmicama. – najavljuje fudbaler Lazija.

U Haifi Zmajeve očekuje paklena atmosfera pred 30.000 domaćih navijača.

- Atmosfera će biti slična kao kod nas u Zenici i na to smo navikli. Navikli smo na pune stadione i to nam neće puno smetati. Najvažnije je da će nam biti dobar teren na kojemu ćemo pokušati dati sve od sebe. – smatra Lulić.

Nedostaju Edin Džeko i Vedad Ibišević. Hoće li se igrači smatrati manje sigurnim bez njih na terenu?

- Ne bih volio da pričam o Džeki i Ibiševiću i ostalima koji nisu tu, jer za to nema potrebe. Nisu tu i to je to. Ovi koji su tu oni moraju dati sve od sebe da odigramo dobro u Izraelu. Sigurno je da nam nedostaju, mi koji smo tu moramo gledati da napravimo dobar rezultat u Haifi i da damo sve od sebe. Mi uvijek idemo na pobjedu i pozitivan rezultat i bez obzira ko nam fali mi ćemo ponovo pokušati da pobijedimo. – jasan je Senad Lulić.

Ako Lulić zaigra na mjestu napadača, hoće li se snaći?

- Na kojem god mjestu igram ja ću dati sve od sebe. Ako zaigram u napadu, gol bi bio nešto najbolje što se može desiti za mene, ali i za sve nas. – zaključio je naš reprezentativac Senad Lulić.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba