Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NS BiH) Elvedin Begić večeras je u Mostaru obavio drugu rundu razgovora s Vahidom Halilhodžićem, nakon čega je iz krovne bh. nogometne kuće stigla potvrda da proslavljeni bh. nogometni strateg neće preuzeti kormilo reprezentacije BiH.

- Iako je rukovodstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine iskazalo želju da angažuje Vahida Halilhodžića na upražnjenu poziciju selektora ''A'' reprezentacije BiH, poslije razgovora predsjednika NS BiH Elvedina Begića s Halilhodžićem, obavljenog večeras u Mostaru, definitivno je potvrđeno da ovaj istaknuti stručnjak neće biti novi selektor BiH u nastavku kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj - saopćeno je putam zvaničnog portala NS BiH.

Halilhodžić je tokom večerašnjeg sastanka ponovio da iz privatnih razloga u ovom trenutku nije spreman za saradnju sa NS BiH, ali je naglasio da se nada da će u narednom periodu postati selektor Bosne i Hercegovine.

Nadležna Komisija Izvršnog odbora NS BiH, na čelu s Begićem, nastavit će aktivnosti s ciljem definisanja prijedloga kandidata za selektora, kojeg će birati Izvršni odbor NS BiH.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba