I pored loših vremenskih uvjeta jučer, 29.12.2014. godine u sportskoj dvorani KŠC-a "Don Bosco" u Žepču održan susret "Sjever-Jug".U predigri dječaci sastavljeni od sudionika turnira "RUKOMET U SRCU" nadigrali su svoje vršnjake iz Lige mladih Kantona Sarajevo rezultatom 24-14.

Najbolji pojedinci susreta su: vratar Harun Hodžić iz Čelik-Juniora, najbolji strijelac Mihajlo Bjelac iz dobojske Sloge i najbolji igrač Kerim Torlaković.

Finalnom događaju je prethodila mala svečanost upriličena od organizatora ove rukometne fešte. Prigodne poklone dvojici zaslužnih igrača i osnivača rukometa u Žepču Dariu Ćoruši kao kapitenu i najboljem strijelcu kluba, te Antoniu Joziću kao bivšem igraču i svakako jednom od glavnih osnivača kluba, uručili su članovi Uprave RK-a Žepče.


Susret kompletnog SJEVERA i krnjeg JUGA (vremenski uvjeti onemogućili dolazak svih pozvanih) je protekao fer, sportski i sa mnogo lijepih i atraktivnih poteza sa obje strane. Konačnih 40-40 je i najrealniji ishod ovog revijalnog susreta.

Treba naglasiti da je nagradu za najboljeg vratara odnio član RK-a Bosna iz Tešnja Bradarić Armir kojem je nagradu uručio proslavljeni ex-reprezetativac Adnan Šabanović (bivši vratar ATLETIKO MADRIDA), nagradu za najboljeg strijelca je odnio član RK-a Jajce Amar Agić sa 9 postignutih zgoditaka, a nagradu mu je uručio selektor junirske reprezentacije BIH Jasmin Mrkonja, de bi na koncu uz veliku konkurenciju bio izabran i najbolji pojedinac ovog zanimvljivog ogleda, a to je član RK-a Krajina Emir Šahinović-Bubi kojem je nagradu dodijelio predsjednik RK-a Žepče Ivo Klarić.

Organizatori su priredili i "treće poluvrijeme". Uz osvježenje, dobru hranu i lijepe rukometne teme nastavljeno je druženje u žepačkom ugostiteljskom objektu Libertas.

I za kraj organizatori su poželjeli svima sretan povratak svojim domovima, sretnu Novu 2015. godinu, te da naredne godine ovaj, već tradicionalni, rukometni spektakl vidimo u nekom drugom gradu u BIH.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba