Škola rukometa "Čelik Junior" kao domaćin, ukazala je veliko povjerenje a i potvrdila da su u Rukometnom klubu Žepče našli istinske rukometne prijatelje. Ove godine, pozvali su sve četiri selekcije da sudjeluju na jednom od najvećih rukometnih događaja u BiH.

Na ovom rukometnom spektaklu koji će ugostiti preko šesto perspektivnih rukometaša iz regije, boje Žepča će braniti:

1. Kombinirani sastav seniora (sastavljen od juniora i igrača s manjom minutažom u proteklom prvenstvu)
2. Selekcija kadeta sastavljena od igrača rođenih 1998. i 1999. godine
3. Provjereni mlađi kadeti koje čine 2000. i 2001. godište
4. Selekcija sačinjena od darovitih dječaka rođenih 2002. i 2003. godine

Učesnici ovogodišnjeg Petog turnira prijateljstva 2015. su iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Organizator Turnira, Škola rukometa "Čelik Junior" i ove je godine osigurala vrhunske uvjete za sve rukometaše koji će svojim sudjelovanjem uveličati ovaj jedinstveni događaj.

Susreti se igraju u periodu od 9. do 11. januara 2015. godine.

Prvi dan (petak) će se igrati u dvorani na Bilmišću od 8,00 do 20,00 sati. U subotu se jedan dio ekipa seli u Gradsku arenu, te se uporedo igra i na Bilmišću.

Nedjelja je rezervirana za najvažnije susrete koji će odlučivati o pobjednicima ovogodišnjeg Turnira. Svi susreti se igraju u Areni, a pravdu će dijeliti EHF suci, te suci viših rangova državnih takmičenja.

Na turniru će se natjecati muške ekipe u četiri kategorije: seniori, kadeti (1998. +), mlađi kadeti (2000. +) i pioniri (2002. +).

Sve aktivnosti vezane za ovogodišnji spektakl možete pratiti i putem Facebooka www.facebook.com/internationalhandballcup

Za sve posjetitelje ovog rukometnog spektakla ulaz je slobodan.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba