Jesenji viceprvak Kantonalne nogometne lige Zeničko – dobojskog kantona NK Žepče u okviru 8. kola rezultatom 3:0 bilo je bolje od Nemile i na taj način se održao u utrci za prvo mjesto. U prvom proljetnom kolu u Tetovu je gostovao visočki Kosmos, a domaći Borac slavio je 2:0.

U komšijskom derbiju Vis je sa 2:1 bio bolji od Napretka. Golijada je viđena u Makljenovcu gdje je Proleter nadigrao Gradinu iz Doboj Juga.

Sastav: J.Jurić, E.Preldžić(70' M.Marinčić), T.Jukić(85' M.Jorgić), K.Jukić, I.Prlić, A.Tadić, V.Lučić, I.Kresić(80' V.Kremenjaš), J.Slišković, I.Šimić i N.Tadić

Cijelo prvo poluvrijeme Žepče je ditiralo tempo i držalo loptu u svojim nogama. Prvu pravu priliku imao je Slišković u desetoj minuti, ali puca u golmana. Četiri minute kasnije Tadićev pokušaj loba završio je preko gola.

U 24. na asistenciju Sliškovića Kresić zabija za zasluženo vodstvo. Do kraja poluvremena gosti su imali jednu priliku, ali Jurić čuva svoju mrežu i na odmor se odlazi sa rezultatom 0-1.

Početkom drugog dijela Žepče je dominiralo, ali bez ozbiljnijih prilika. U 57. minuti domaći su mogli do izjednačenja, ali Jurić je opet na mjestu. Nemiljani su se probudili, a u 60. minuti imali su i jedanaesterac koji nisu iskoristili. Desetak minuta Nemila je vršila pritisak i tražila izjednačenje, ali je Žepče opet preuzelo stvari u svoje ruke i nizalo priliku za prilikom.

U 81. Slišković zabija za 2-0, a na samom kraju susreta Lučić s bijele točke postavlja konačnih Nemila 0 - Žepče 3.

U narednom kolu Žepče će ugostiti Proleter iz Makljenovca. Prvi susret završio je sa visokih 12:0 u korist Žepča.

Rezutati 8. kola:
Nemila – Žepče 0:3,
Proleter – Gradina 4:2,
Borac – Kosmos 2:0,
Vis – Napredak 2:1.

Trenutno je Žepče drugo na tabeli sa 19 osvojenih bodova iza prvoplasirane ekipe Borca koja ima 22 boda.
Napredak ima 16, Vis 14, Kosmos 9, Proleter i Gradina po 4 i Nemila 3 boda.

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba