Na XCO Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine 2015. - KUP-u Livna 2015 koje se održalo u nedjelju 19.07.2015. godine, novi mladi član BBK-a "Pedala" iz Žepča Ivan Širić osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju.

Nakon odlične prošlogodišnje organizacije u Vlasenici - “KPL VLASENICA”, ove godine domaćin Državnog prvenstva bilo je Livno - "BK Livno", a utrka XCO formata pod imenom "Kup Livna 2015."  se održala na dobro poznatoj lokaciji izletišta „Crna stina“ u jugoistočnom dijelu Livna.

U nedelju, 19.07.2015 godine najbolji vozači Bosne i Hercegovine okušali su svoje snage na kružnoj stazi dužine 4520 m. Bitno je napomenuti da se utrka osim Državnog prvenstva i dobivanja UCI bodova, također bodovala za Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Za utrku državnog prvenstva ekipa iz BK Livno potrudila se i pripremila stazu za ovogodišnju manifestaciju. Dužina jednog kruga na stazi iznosila je 4520 m (4.2km), a karakteristična je po odličnim trailovima kroz šumu, par dugih uspona, nekoliko tehničkih spusteva gdje su XCO vozači osim snage pokazali i svoje vještine. Jedno je sigurno, a to je da je staza zahtjevna i kondicijski i tehnički te da dečki iz BK Livno imaju i znaju napraviti vrhunsku XCO stazu.

Osim licenciranih vozača na utrci su imali pravo nastupa i rekreativni vozači u Hobby kategorijama.

(1 Glasaj)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba