Odbrojavaju dani do 24. jula kada će zeničko naselje Mokušnice biti sportski centar BiH, budući da će zenička javnost i ove godine moći uživati u sportskom događaju  „Ulični basket – Mokušnice 2015“ kojeg organizuje Udruženje za sport i kulturu ZOP.

Turnir koji zrači svojom kvalitetom prema dosadašnjim informacijama okupit će veliki broj javnosti, a da organizatori ulažu velike napore i vode računa o svemu pokazatelj je i renoviran teren koji je spreman za košarkaški spektakl narednog vikenda.
- Željeli smo da renoviranjem terena pripremimo kvalitetan ambijent za takmičenje, ali i da naselju Mokušnice obezbijedimo kvalitetan teren za bavljenje sportom. Nekoliko dana smo marljivo radili kako bi renovirali teren, neka ovo bude presedan renoviranja terena u našem gradu i zemlji - kazao je projekt menadžer turnira, Adi Mujkanović.

Renoviranje terena samo je jedan od originalnih i novih stvari koje sa sobom donosi "Ulični basket Mokušnice", a najbolje tek dolazi za vikend. Podsjetimo, na Mokušnicama će se igrati basket po pravilima FIBA-e gdje će svoje učešće zauzeti 24 ekipe, šest grupa, a sve to na jednom terenu sa jednim pobjednikom.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba