Banja Luka je još jednom bila domaćin još jedne uspješno realizirane utrke prvenstva BiH u vožnji na hronometar. Utrka se vozila na Autopisti u Zalužanima, a na trci je učešće uzelo 40-tak takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine koji su svoje snage odmjerili na kružnoj stazi u dužini 3.52km.

Prvo mjesto u kategoriji "Elite" uzeo je Nikica Atlagić BK "Summit" sa vremenom 0:32,34min za sedam krugova. Drugo mjesto je pripalo Đulaga Trejić BK "Mostar" sa vremenom 0:32,36min, dok je treće mjesto uzeo Aleksa Crnčević BK "Summit" sa vremenom 0:32,48min. Sljedeći su bili Josip Čerkez Bk "Mostar" (0:33,07min), Tubić Davor BK "BSK-BL" (0:34,40min).

U kategoriji Juniori koji su vozili 6 krugova prvo mjesto pripalo je Liha Muhamed BK "BIhać" sa vremenom 0:28,00min. Sa minutom zaostatka i vremenom 0:29,00min drugo mjesto zauzeo je Barać Antonio BK "Livno", dok je treće mjesto pripalo Hamdo Halilović BK "Zmaj od Bosne" sa vremenom 0:30,45min.

U kategoriji Kadeti sa 3 kruga na stazi najbrži bio je Adin Bešlagić sa vremenom 0:15,34min, dok su drgo i treće mjesto zauzeli Senad Prošić BK "Cazin (0:16,13) i Alem Hanić BK "Tuzla" (0:16,13).

U veteranima A kao zlatni slavio je Goran Stijak BK "Kastel-BL" sa vremenom 0:19,56min. Drugo mjesto pripalo je Amir Basanović BK "Bihać", dok je na treće mjesto stao Tarik Imamagić BK "Giro d' Sarajevo".

U Veteranima B kao zlatni slavio je Harudin Trle BK "Zmajo od Bosne", koji je 3 kruga na stazi završio u vremenu 0:16.06min. Drugo i treće mjesto pripalo je Dragan Vučić BK "BSK BL" (0:14,52) i Adnan Derlić BK "Pedala" Žepče (0:14,54).

Veterani C su imali 2 kruga, a najbrži je bio Sejad Salkić BK "Cazin" sa vremenom 0:15,55min, dok je drugoplasirani Damir Mehikić BK "Zmaj od Bosne" završio u vremenu 0:11,37min. Treće mjesto pripalo je Huso Salihović BK "Zmaj od Bosne" sa vremenom 0:12,03min.

Organizator BK "BSK" Banja Luka se ovim putem želi zahvaliti svim takmičarima na učešću.

Održana međunarodna biciklistička trka PL BiH i Dunavskog kupa: Adnan Derlić iz Žepča osvojio srebrnu medalju

U Tuzli je u organizaciji BK Zmaj od Bosne Tuzla vožena međunarodna biciklistička trka, a u okviru Premije lige BiH te kao etapa Dunavskog kupa. Ova tradicionalna, VII po redu trka u pomen tuzlanskim biciklistima okupila je pedesetak biciklista kako iz BiH, tako i zemalja regiona. Trka je vožena na dionici Simin Han – Požarnica – Gornja Tuzla – Tetima – Dokanj – Breške – G.Obodnica.

U sveukupnom poretku, trku je pobijedio Miloš Borisavljević (BK Metalac Kraljevo), drugi u cilj ušao je Dejan Marić (BK Metalac Kraljevo) a treći je bio Muhamed Liha (BK Bihać).

U okviru Premijer lige BiH, u kategoriji juniora prvi je bio Muhamed Liha, drugi Amar Selmanović (BK Bihać) a treći Adis Selimović (BK Cazin). U kategoriji elite prvi je bio Đulaga Trejić (BK Mostar), drugi Josip Čerkez (BK Mostar) a treći Aleksa Crnčević (BK Banja Luka). U kategoriji mastersi prvi je bio Hajrudin Trle (BK Zmaj od Bosne Tuzla), drugi Adnan Derlić (BK Pedala Žepče), a treći Željko Krasulja (BK Zmaj od Bosne Tuzla) dok je u kategoriji veterana prvoplasirani bio Huso Salihović (BK Zmaj od Bosne Tuzla), drugi Željimir Korolija (BK Zmaj od Bosne Tuzla) i treći Damir Mehikić (BK Zmaj od Bosne Tuzla).

U okviru Dunavskog Kupa prvo mjesto zauzeo je Hajrudin Trle, drugo mjesto Mario Divičić (BK Mostar) a treće Adnan Derlić.

Dva brdska cilja – Asim Huskić i Husein Kasumović, kao i prolazni cilj Nebojša Petrović, pripali su Trle Hajrudinu, koji je na ovoj trci odlikovan i priznanjem od strane organizatora Dunavskog kupa. Nagradu 'Zlatna amorfa Dunavskog kupa' Trletu je uručio organizator Dunavskog kupa Tibor Tarjan.

Današnju biciklističku trku sudili su komesar trke Mirnas Mujezinović te sudije Ahmet Kasumović, Tibor Tarjan i Lejla Trle.

"Veoma smo zadovoljni kako organizacijom trke tako i postignutim rezultatima. Pored rezultata koje smo ostvarili kako biciklisti Zmaja tako i ja lično, posebno mi je drago što su mi pripala oba brdska cilja posvećena tuzlanskim biciklistima kao i prolazni cilj posvećen mladom Nebojši Petroviću. To su sve biciklisti koji više nisu sa nama i u čiji pomen ovu trku organizujemo u kontinuitetu i na svo zadovoljstvo – uspješno", naveo je Hajrudin Trle i dodao:

"Zahvalio bih se svim biciklistima koji su danas bili u Tuzli kao i njihovim klubovima, a takođe i predsjedniku našeg kluba Nedžadu Ašćeriću te Umel Dalekovodmontaži doo Tuzla zahvaljujući kojima smo uspjeli organizovati trku. Zahvala pripada i Općini Tuzla kao i domaćinu na cilju Kulturnoj zajednici Stara Majevica koji tradicionalno doprinose održavanju ove trke. Takođe, danas je Policijska uprava bila na vrhu zadatka te se i njima ovom prilikom zahvaljujemo. Nadam se da svi učesnici današnje trke dijele naše zadovoljstvo, velika nam je čast što smo ponovo ugostili Dunavski kup i tako ostali jedini grad u BiH kome pripada etapa ovog takmičenja, i iz tog razloga se opet želim zahvaliti Tarjan Tiboru, organizatoru ovog takmičenja koji je, u saradnji sa BK Zmaj od Bosne, uspio Dunavsku kup provesti i bosanskim dionicama", zaključio je Trle.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba