Lučić je za Žepče debitirao 2007. u nezaboravnoj utakmici Premijer lige BiH protiv Orašja i odmah postigao pogodak. U 76. minuti susreta zabio je za vodstvo Žepča od 5-2. U istoj sezoni još je dva puta tresao protivničke mreže.

Boje Žepča branio je i u Prvoj ligi FBiH u sezonama 2008./09. i 2009./10. kada je bio najbolji igrač Žepča, a ujedno i najbolji strijelac sa sedam postignutih pogodaka. Nakon te sezone uslijedila je pauza u žepačkom klubu.

2013. godine nogomet se vratio u Žepče, a s njim i Lučić. Prvu utakmicu u Kosovi protiv Visa, u okviru prvog kola Kantonalne lige ZDK, riješio je upravo Lučić pogotkom sa bijele tačke, a tokom sezone u četrnaest utakmica osam puta se upisivao u listu strijelaca.

Kako u sezoni 2013./14. tako i u sezoni 2014./15. Lučić je nosio dres Žepča i opet bio jedan od najboljih igrača, a sa kapitenskom vrpcom oko ruke odveo je Žepče u Drugu ligu FBiH.

I u tekućoj sezoni u Drugoj ligi FBiH Lučić je jedan od najboljih igrača Žepča, a mnogi će reći da je definitivno i najborbeniji kako to i priliči kapitenu.

Čestitamo našem kapitenu, Vladi Lučiću na stotom službenom nastupu u dresu našeg kluba.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba