U Žepču je u petak naveče u prisustvu velikog broja ljubitelja odbojke i sporta održana Osnivačka skupština Odbojkaškog kluba Mladost. Ovaj klub prije rata bio je ponos Žepča, bio je klub koji se takmičio u najvišem rangu od svih žepačkih kolektiva.

Igrao je Jedinstvenu republičku ligu – 3. liga bivše države, a nerijetko su uz podršku nadaleko poznate publike, u Žepču pobijeđivani i prvoligaški sastavi…

Na ideju o obnovi rada ovog kluba došli su njegovi bivši igrači i treneri Hamzalija Halilić, Džihad Mehinagić, Armin Mujkić i Bruno Marić.

-“Novo je vrijeme, priliku treba dati mladim ljudima.Kao igrač ostao sam možda i predugo na parketu, zato sam sada želio da mladi ljudi vode glavnu riječ, a mi iskusniji iz žepačke odbojke koji smo prošli nezaboravne trenutke zahvaljujući ovom sportu, bit ćemo podrška mladima u našoj Mladosti“, kazao je Hamzalija Halilić, jedan od najboljih igrača koje je ovaj klub imao.

Skupština kojoj je prisustvovao veliki broj nekadašnjih igrača, trenera, članova uprave, navijača, gostiju… jednoglasno je za predsjednika OK Mladost izabrala Amela Nalića.

Upravni odbor kluba za kojeg je rečeno da će njegovati univerzalne ljudske vrijednosti, čine Krunoslav Mijatović, Mersad Dedović, Mario Mikulić i Munib Preldžić. Sekretar kluba je Kerim Odić.

Članovi Nadzornog odbora su Midhat Karamehmedović, Bojan Barbarić i Džihad Mehinagić. Upravni odbor će uskoo imenovati stručni štab, a iz izlaganja tokom Skupštine moglo se zaključiti kako će se igračkim pogonom raditi Bruno Marić, Hamzalija Halilić, Mirko Trifunović…

Inače, žepački odbojkaši već su počeli sa treninzima u sali Srednje mješovite škole “Žepče”, gdje je i u petak vježbalo 15-tak mladića.

Emotivan govor održao je dr. Kemal Mehinagić, legenda OK Mladost, podršku je u ime porodice Hasagić obećao također nekadašnji igrač Muharem Hasagić, a pozdrave bivšeg igrača Edina Mehića – Kapare koji živi i radi u SAD prenio je njegov otac Fazlo i sam nekadašnji igrač Mladosti, koji je obećao donaciju klubu.

Bivši igrač i trener OK Čelik iz Zenice Orhan Delibašić izrazio je zadovoljstvo što se u Žepču nakon dva ženska kluba, “ponovo rodio” i OK Mladost koji je jedan od sinonima ovog grada. Skupštini je prisustvovao i Darko Andrijević, predsjednik Sportskog saveza Općine Žepče.

(Armin Mujkić - sportzdk.ba)

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba