Iako su gosti iz Tešnja stigli kao favoriti, na kraju su Žepče morali napustiti pognutih glava. Nakon prva dva proljetna kola Žepče je na svom kontu imalo nula bodova i bilo je vrijeme da se ostvari prva pobjeda. Gosti iz Tešnja stigli su u ulozi favorita, kao ekipa koja će se boriti za prvo mjesto i ulazak u viši rang. Ipak, Damir Hadžić i njegovi izabranici imali su drugo mišljenje.

Prvo poluvrijeme bilo je tvrdo, bez većih prilika na obje strane. Igralo se uglavnom između dva šesnaesterca. Najbolju priliku imali su gosti iz sumnjivog jedanaesterca. Loptu je na bijelu točku postavio Hankić, ali Jurić fenomenalno brani njegov udarac i ostavlja Žepče na početnoj nuli.

U drugi dio ušlo se s više rizika, kako s jedne tako i s druge strane. Žepče je imalo više loptu u nogama i pritiskalo, ali do gola bez nekih većih prilika. Veliki broj prekida na kraju se pokazao presudnim. Nakon kornera i centaršuta Šimića u 59. minuti najviši u skoku bio je Bakula koji bez većih problema pogađa za 1-0 što je na kraju bio i konačni rezultat.

Gosti su pokušali doći do boda, ali bez uspjeha. Najbolju priliku imali su nekoliko minuta nakon vodstva Žepča kada lopta odlazi tek nekoliko centimetara iznad prečke. Čak je Žepče bilo bliže drugom golu nego gosti izjednačenju. Nekoliko sjajnih prilika otišlo je u nepovrat. Situaciju jedan na jedan s gostujućim golmanom imali su Martinović i Tadić-Panter, ali udarac Martinovića brani vratar dok Tadić tuče tik uz vratnicu. Slišković je imao sjajnu priliku ali se sam na tri metra od gola nije najbolje snašao.

Osim već pomenutog šuta gosti nisu ozbiljnije prijetili. Pokušavali su iznuditi još jedan jedanaesterac, ali sudac današnje utakmice ipak nije mogao dva puta nasjesti. Sve ostale nalete TOŠK-a bez problema je riješila obrana Žepča na čelu s kapetanom Lučićem i Čančarom. Veliki doprinos današnjoj pobjedi svojom trkom i zalaganjem dao je i Anton Tadić.

Sastav: J.Jurić, M.Bakula, V.Lučić, M.Čančar, N.Tadić, A.Tadić (81' D.Miličević), I.Šimić, J.Slišković, K.Grahić (72' I.Martinović), M.Jorgić i N.Tadić-Panter

Žepče u narednom kolu čeka gostovanje u Župči kod Mladosti koja je jesenas iz Žepča ispraćena s tri gola u svojoj mreži.

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba