Himnom i minutom šutnje, uz slogan 'MIR JE MOJ PUT' danas je otvoren i održan prvi Memorijalni turnir u odbojci 'Monika Antolović' u Žepču, na kojem su učestvovali timovi iz Zavidovića i Maglaja te srednjoškolci iz Žepča, a sve na inicijativu OMS Žepče.

Revijalni dio turnira su otvorili odbojkaški klubovi SMŠ Žepče, tačnije učenici IIB i III2. Pobjednik ove utakmice bio je razred III2, rezultatom 2:0 u setovima.

U takmičarskom dijelu učestvovali su: ŽOK Zavidovići i OK Maglaj, te Škola odbojke Žepče i ŽOK Žepče. Prvo mjesto na turniru osvojio je ŽOK Žepče, drugo mjesto osvojio je OK Maglaj i na trećem mjestu se našla se Škola odbojke Žepče.

Primarni cilj Memorijalnog turnira „Monika Antolović“ bio je druženje srednjoškolske djece koja će kroz upoznavanje raditi na otklanjanju predrasuda, te će u sportskom duhu razvijati toleranciju i osjećaj za različitošću.

Sekundarni cilj turnira bio je da potakne svijest i odgovornost mladih u saobraćaju.

Pokrovitelji Memorijalnog turnira bili su MRV BiH (Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini), CRS (Catholic Relief Service), PRO-budućnost i Općina Žepče, načelnik gospodin Mato Zovko. Tehnički suorganizatori događaja su SMŠ Žepče i JU Dom kulture, a medijski pokrovitelji su Radio Žepče, Postaja Žepče i web portal Zepce.Ba.

Po završetku Memorijalnog turnira zahvalnice klubovima je uručio pomoćnik direktora SMŠ Žepče, gdin. Ivica Penić, dok je medijima koji prate aktivnosti OMS-a Žepče, tehničkim suorganizatorima i finansijkim sponzorima, zahvalnice uručio predsjedavajući OMS-a Žepče Izet ef. Efendić.

Kao medijskom pokrovitelju, uručena je zahvalnica i našem, portalu Zepce.Ba, na čemu se ovom prilikom zahvaljujemo.

Svi učesnici, organizatori i posjetitelji su se kasnije nastavili družiti na zakuski koju su pripremili učenici SMŠ Žepče.

Rezultati utakmica:

Revijalna utakmica:

Klubovi

I set

II set

IIb

22

23

III2

25

25

 

Takmičarski dio:

Klubovi

I set

II set

ŽOK Zavidovići

20

17

OK Maglaj

25

25

ŽOK Žepče

25

25

Škola odbojke Žepče

14

10

 

Utakmica za III mjesto:

Klubovi

I set

II set

III set

Škola odbojke Žepče

25

22

20

ŽOK Zavidovići

23

25

18

 

Finale:

Klubovi

I set

II set

ŽOK Žepče

25

25

OK Maglaj

20

19

 (Anesa Dž./Zepce.Ba - foto: Mersiha P./Zepce.Ba)

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba