U Žepču je u subotu, 16.04.2016. godine, održan ekipni šahovski turnir Udruga/udruženja penzionera/umirovljenika općina Žepče, Zavidovići, Teslić i grada Zenica. Svaka ekipa je nastupila sa 10 igrača i igralo se po sistemu svako sa svakim. Na kraju je pobijedila ekipa žepačkih šahista sa 16.5 osvojenih poena, ispred Zenice sa 15.5, Zavidovića sa 15 i Teslića sa 13 poena.

Organizator je sve 4 ekipe proglasio pobjednicima, a druženje je nastavljeno prigodnom zakuskom. Bilo je više sponzora, a glavni pokrovitelji bili su Vlada ZE - DO kantona/županije zastupana ministrom Nurđehanom Šahinovićem i općinski načelnik gospodin Mato Zovko. Gosti su bili i Omer Omerefendić i Mehmedalija Rapa iz Federalnog saveza U P/U, Mustafa Trakić, predsjednik kantonalnog/županijskog saveza, Muhamed Jusufović, predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče i mnogi drugi.

Turnir su propratili i mediji: FTV ( prilog u centralnom dnevniku ), Večernji list, Dnevni avaz, Naša riječ, Radio Žepče, Radio postaja Žepče, te portali Žepče online i Žepče.ba.

Svi su iskazali puno zadovoljstvo idejom i druženjem uz pune riječi hvale prema organizatoru.

-"Ovim se, u ime organizatora, zahvaljujemo svim sudionicima turnira, sponzorima i donatorima, te svim medijima koji su pratili ovaj lijepi događaj" - rekao je za medije Vlado Marković, predsjednik UO Udruženja penzionera/umirovljenika općine Žepče.

Turnir bi trebao prerasti u tradiciju uz naizmjenično domaćinstvo, a ministar Šahinović je u ime Vlade ZDK obećao materijalnu podršku. Od ostalih sponzora ističemo JP Komunalno Žepče, vinariju "Povratak" Žepče, Zovko Osiguranje d.o.o. Žepče, JU gradska ljekarna, Prograd d.o.o. Žepče.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba