Kao i prethodnih tako i ove godine u organizaciji Omladinskog kruga MIZ Žepče održan je dvodnevni Ramazanski turnir u stonom tenisu. Turnir je održan u sali SMŠ „Žepče“ na kojem je uzelo učešće 43 učesnika, podjeljena u dvije kategorije - kategorija „profi“ i kategorija „rekreativci“.

Zanimljivost turnira je svakako učešće takmičara iz Tešnja i Zenice, što pokazuje da ovaj turnir iz godine u godinu dobija na popularnosti i kvaliteti, a tako će biti, nadamo se, i u budućnosti.

Odmah na otvaranju predsjednik OK MIZ Žepče, Elvis Botić, zahvalio se takmičarima i sponzorima turnira, a glavni imam Medžlisa IZ Žepče Izet ef. Efendić je uručio zahvalnice firmi „Prograd Holz“, i „Geomedia“ , koje su zajedno sa Medžlisom IZ Žepče najzaslužniji što se i ove godine nastavilo sa tradicijom održavanja Ramazanskog turnira.

Pobjednik turnira u kategoriji „profi“ je Žepčak, Muhamed Mehmedović, drugoplasirani je Almas Muratović, takmičar iz Zenice, dok je treće mjesto zauzeo Žepčak, Nikša Borovac.

Prvoplasirani u kategoriji „rekreativci“ je Amel Nalić, drugo mjesto je osvojio Mirza Odić, a treće Admir Mujić.

Važno je napomenuti da je nagradni fond u obje kategorije na ovogodišnjem turniru iznosio 380,00 KM, a svi pobjednici pored novčanih nagrada dobili su i poklon – knjige i diplome.

Organizator turnira se još jednom zahvaljuje svim sponzorima, posjetiocima i takmičarima koji su uzeli učešće na ovom turniru uz iskrene želje da se i idućih godina nastavi sa ovim oblikom druženja i takmičenja.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba