U Željeznom Polju je u srijedu 07.09.2016. godine odigran revijalni nogometni meč između veterana FK Sarajevo i veterana Željeznog Polja i Žepča.

Za ekipu veterana Željeznog Polja su nastupili: Mato Zovko, Vahidin Hodžić, Muris Tutnjić, Damir Hadžić, Damir Derlić, Zajim Derlić, Besim Tutnjić, Nikola Trogrlić, Goran Brašnić, Mandžuka Huso, Damir Barešić – Bucko.

Za ekipu veterana FK Sarajevo su nastupili: Muhamed Alaim, Faruk Ihtijarević, Albin Pelak, Emir Janjoš, Alen Bašić, Nihad Suljević, Emir Obuća, Amar Ferhatović, Alen Avdić, Sedin Torlak, Alen Škoro, Vladan Grujić, Marko Maksimović, Sejmon Milošević, Emir Janjoš.

Uakmicu su svojim prisustvom uveličali i treneri: Mehmed Janjoš, Mirza Varešanović, Kemal Alispahić, Senad Repuh, Almir Turković – Zeka, Agim Nikolić, Iso Bajrić.

Ova utakmica, pored revijalnog karaktera i uopšte podrške opstanka sporta u Željeznom Polju, imala je za cilj promociju sporta u Željeznom Polju, kao i pokretanje, odnosno rađanje, nogometnog kluba Željezno Polje. 

Svi gosti na čelu sa generalnim sekretarom NS/FS BiH Jasminom Bakovićem i selektorom nogometne reprezentacije BiH Mehmedom Baždarevićem, došli su da podrže projekat osnivanja nogometnog kluba, te da promovišu sport u Željeznom Polju.  Ogromnu podršku ovom projektu su pružili  veterani i trener FK Sarajeva. Sve ovo nebi imalo toliki odjek da nije bilo prestavnika medijskih kuća iz BiH, koji su pratili sva dosadašnja dešavanja u Željezno Polju, te tako propratili i ovaj današnji događaj, a ovdje moramo istaknuti  Asocijaciju Sportskih novinara BiH na čelu sa Sinanom Sinanovićem, novinarom i sprortskim radnikom, kao i svi ostali novinari iz BH medijskih kuća.

-„Na nama Željeznopoljcima je sad da nastavimo ovim tempom, te da se borimo da ovaj nogometni klub opstane kao i to da obezbijedimo optimalne uslove za bavljenje sportom u Željeznom Polju, uključujući adekvatan teren za veliki fudbal kao i prateće objekte.

U ime svih mještana MZ Željezno Polje, želimo da se zahvalimo svim današnjim gostima u Željeznom Polju, na pruženoj podršci i uveličavanju ovog sportskog događaja, i to veteranima FK Sarajevo, predstavnicima NS/FS BiH, trenerima, selektoru nacionalnog tima BiH Mehmedu Baždareviću, kao i načelniku Općine Žepče, Mati Zovki. Također, moramo istaći i činjenicu da je inicijator današnje utakmice, te osnivanja kluba, Damir Hadžić, jedini profesionalni nogometaš iz Željeznog Polja čija je želja da djeca Željeznog Polja imaju prave mogućnosti za treniranje i bavljenje sportom, što dosad nisu imali. „ – poručuju organizatori utakmice i inicijatori osnivanja kluba.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba