U subotu 08.10.2016. godine u sportskoj dvorani KŠC "Don Bosco" u Žepču, nakon dugog niza godina neigranja, odigrana je prva prvenstvena utakmica Odbojkaškog kluba "Mladost".
Žepački odbojkaši, nakon što oživjeli i ponovo registrovali Klub, u subotu su na domaćem parketu u prvoj prvenstvenoj utakmici, u sklopu Superlige FBiH, ugostili odbojkaše OK Ilijaš.

Iako su gosti dosta spremiji od naših odbojkaša, što je rezultiralo konačnim ishodom 0:3 u setovima, Žepčaci su bili dosta dobri.

Za odličnu atmosferu u dvorani pobrinulo se oko 150 navijača.

Predsjednik OK Mladost, Amel Nalić, u razgovoru za naš portal nije krio zadovoljstvo što se žepački klub nakon dužeg perioda ponovo takmiči, te što je žepačka publika uživala u igri naših momaka u ovoj prvoj takmičarskoj utakmici.

-"Veliko hvala svima koji ste došli i podržali našu ekipu. Hvala Općini Žepče i našem Žepčaku Edinu Mehiću - Kapari, koji je pomogao naš klub"- rekao je, između ostalog, predsjednik Nalić.

I idućeg vikenda, u nedjelju 16.10.2016. godine sa početkom u 12,30 sati, u okviru drugog kola Superlige FBiH, Žepčaci igraju na domaćem terenu i to protiv ekipe OK "Galeb" iz Brčkog.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba