Nekadašnji igrač žepačkog košarkaškog kluba Orlovik, Mustafa Đuzel, košarkašku karijeru u posljednje vrijeme nastavio je u Sarajevu kao trener u KK Realway. Nakon punih 13 godina rada u KK Realway, Mustafa odlazi na poziciju trenera U12 reprezentacije Katara.

-"Trener Mustafa je bio jedan od zaštitnih znakova našeg kluba, čovjek ogromne energije, vrhunski motivator radi koga su mnoga djeca izabrala i zavoljela košarku. Mustafa je dao veliki doprinos razvoju našeg kluba, koji je danas sinonim za rad sa mladim košarkašima i naša najveća škola košarke." - poručili su iz Uprave KK Realway.

Podatak da je punih 13 godina bez prestanka bio trener na 2 punkta škola košarke, Dolac Malta i Mejtaš, dovoljno govori sam za sebe. Pored toga ono što je posebno vrijedno istaći je njegov doprinos razvoju omladinskog pogona. Mustafa je bio na važnoj poziciji kao trener prve selekcije minibasketa i pionira gdje je postigao, ne samo zapažene rezultate, nego je pripremio mnoge igrače za njihovo dalje napredovanje kroz sve selekcije.Na kraju, želimo puno sreće i uspjeha našem treneru Đuzelu, ubijeđeni da će na novoj poziciji vrhunski obavljati svoj posao kao što je to radio više od decenije, te na taj način dostojno predstavljati i državu Bosnu i Hercegovinu.

(2 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba