Printaj ovu stranu

RK Žepče: Kadeti 7. a mlađi kadeti 6. na 7. Međunarodnom turniru prijateljstva Zenica 2017.

By Januar 16, 2017 2506
U Zenici je od 12. do 15. januara održan 7. “Handbal Cup – Međunarodni rukometni turnir prijateljstva  Zenica 2017.” na kojem je nastupilo 35 ekipa iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Utakmice u kategorijama predpionira, pionira, kadeta i seniora igrane su u dvorani Bilmišće i u Gradskoj Areni Zenica.

Kombinovani sastav juniora i kadeta RK Žepče osvoji je 7. mjesto pobijedivši RK Nexe iz Našica rezultatom 24:16 (10:7). Pobjedom u razigravanju za 7. mjesto popravljen je loš dojam iz grupe, gdje su žepački rukometaši poraženi od finalista turnira, ekipa Reprezentacije Dubrovačko-neretvanske županije i tradicionalno neugodne Krivaje iz Zavidovića.

Nešto bolji dojam ostavili naši mlađi kadeti koji su u grupnoj fazi ostvarili polovičan uspjeh, pobijedivši domaćina i vršnjake iz Tuzle, dok su rezultatski neizvjesnim utakmicama poraženi od ekipa iz Hrvatske, RK Đakova i ŠR Metkovića. Mlađi kadeti su u jakoj konkurenciji zauzeli solidno 6. mjesto.

Pobjednici po kategorijama su: RK Bjelovar (seniori), RK Krivaja Zavidovići (kadeti), RK Đakovo (pioniri) i  ŠR Metković (predpioniri).

U konkurenciji seniora 1. je ekipa RK Bjelovar, 2. RK Iskra Bugojno, a 3. ŠR Čelik Junior. Najbolji igrač u ovoj kategoriji je Benjamin Muslić (ŠR Čelik Junior), najbolji strijelac Ivan Čujić (RK Bjelovar), najbolji golman Alen Čaber (RK Iskra Bugojno).

U kategoriji kadeta (1999./2000. godište) prva je ekipa Krivaje iz Zavidovića, druga je Reprezentacija Dubrovačko-nertvanske županije, a treća Škola rukometa Čelik Junior Zenica. Za najboljeg igrača proglašen je Borna Mažuran (Reprezentacija Dubrovačko-neretvanske županije), najbolji strijelac je Edin Klis (RK Krivaja), a najbolji golman je Harun Hodžić (ŠR Čelik Junior).

Prvo mjesto u kategoriji pionira (2002./2003. godište) pripalo je ekipi RK Đakovo, drugo RK Bosni iz Visokog, dok je treće zauzela ekipa RK Bjelovar. U kategoriji pionira za najboljeg igrača proglašen je Harun Sirčo (RK Bosna Visoko), najbolji strijelac je Ivan Dozan (RK Bjelovar), a Filip Orlović iz RK Đakovo je najbolji golman.

Kod predpionira (2004./2005. godište) poredak je sljedeći: 1. Škola rukometa Metković, 2. RK Bosna Visoko, 3. RK Đakovo. Za najboljeg igrača proglašen je Amar Herić (RK Bosna Visoko), najbolji strijelac je Josip Kolarić (RK Nexe), najbolji golman Karlo Crnčević (ŠR Metković).

Unatoč velikoj hladnoći i problemima sa grijanjem u Zenici, zahvaljujući iznimnim naporima organizatora Škole rukometa Čelik Junior, turnir je uspješno okončan.

(RPŽ / Zepce.Ba)

ocijeni
(0 glasova)
Zepce.Ba - urednik

Tel.: +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

https://www.zepce.ba

Povezani članci (po oznakama)