U okviru 13. kola Superlige za žene na gostovanju u Lukavcu protiv ekipe ŽOK Lukavac, žepačke odbojkšice su slavile rezultatom 3:1 u setovima, te sa 6 bodova zauzele 6. mjesto na tabeli.

Već u prvom setu moglo se nagovijestiti da gošće iz Zepča u Sodu nisu došle rekreativno te su pokazale dobru igru i pružale otpor duže od pola sata, ali sportska sreća je presudila te domaće odbojkašice završavaju prvi set u svoju korist rezultatom 25:22.
Početak drugog seta praćen je greškama u obje ekipe, ali kako je vrijeme odmicalo odbojkašice iz Zepča pokazuju smirenost i odlučnost te sigurnom igrom prelaze u rezultatsko vodstvo koje uspijavaju sačuvati te drugi set završavaju  pobjedom rezultatom 16:25.

Neuravnotežena igra domaćih odbojkašica nastavila se u trećem setu što odabranice Čoloman Alme koriste te za nepunih 30 minuta dobre igre završavaju treći set rezultatom 19:25.

Dilema pobjednika otklonjena je u četvrtom setu gdje se mogla vidjeti impresivna igra i dominacija ŽOK Žepče koje su ekipi Natmira Buljubašića dozvolile samo 12 poena (12:25) i time završile utakmicu pobjedom 1-3 u setovima.

ŽOK Lukavac: Salihović, Kunosić, Čorhodžić, Mujić, Moranjačkić, Akeljić, Mujačić, Mujčinović (c), Malović, Hrvatović, Hasanović – trener Natmir Buljubašić

ŽOK Žepče: Kovač, Muftić, Karajbić, Selimović, Slišković, Augustinović, Cikotić, Bajrić, Ravnjak, Bajrić, Rajković, Kuko – trenerica Čoloman Alma

U 7. kolu naše odbojkašice u Žepču dočekuju ekupu iz Maglaja.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba