U nedjelju 14.05.2017. godine u Žepču, u organizaciji BK Pedala, Biciklističkog saveza BiH i Općine Žepče, vozila se 1. Međunarodna biciklistička utrka "Žepče 2017". Na utrci je učestvoivao 61 učesnik u 7 starosnih kategorija, od čega je 21 takmičar u najačoj Elite kategoriji.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Utrku je, uz pozdrave svim učesnicima i mnogobrojnim posjetiteljima u centru grada, službeno otvorio načelnik Općine Žepče Mato Zovko.

Na današnjoj utrci učestvovalo je pet domaćih biciklista, predstavnika organizatora, članova BK Pedala iz Žepča.


Ova po konfiguraciji terena cestovno/drumska utrka bodovala se za premijer ligu BS BiH. Utrka je startala iz centra Žepča, a takmičari su kružnu rutu od 24 kilometra vozili kroz Bistricu do Zavidovića, preko Dubravice, Osove, a potom kroz Radovlje do Žepča. Ovisno o kategoriji, takmičari su vozili od 1 do 4 kruga.

Najbolje vrijeme u vožnji četiri kruga, odnosno 96 kilometara dugoj stazi, postigao je Dušan Kalaba iz Banje Luke. Drugo mjesto po vremenu osvojio je Vedad Karić iz Tuzle, a treći je bio Austrijanac Ditmar Obermuler.

U kategoriji Veterani B, naš predstavnik, Adnan Derlić, osvojio je drugo mjesto, dok je najbolji žepački vozač Ivan Širić u posljednjem krugu, par kolometara prije cilja, imao probleme sa gumom, te nije uspio izboriti medalju. Prema rezultatima možemo reći da je Ivan trenutno među tri najbolja vozača u BiH.

Najboljim takmičarima po rezultatima pripale su novčane nagrade, te pokloni sponzora, a pobjednicima po kategorijama dodijeljene su medalje.

Pored samog organizatora, 1. Međunarodnu biciklističku utrku podržali su i svesrdno pomogli predstavnici policije Žepča i Zavidovića, MK United iz žepča, Doma zdravlja, Vatrogasne jedinice, volonteri, redari i mnogobrojni građani Žepča.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba