Nogometaši NK Žepče saznali su protivnika u polufinalu Kantonalnog KUP-a. Bit će to ekipa NK Nemila kojoj na klupi sjedi bivši igrač i trener NK Žepče Damir Hadžić.

Naši nogometaši došli su do polufinala dvjema pobjedama 4-2. Prvo je u Visokom pao Zmaj, a potom i Krivaja u Žepču. Nemila je u prvom kolu zbog odustajanja Rudara iz Breze prošla dalje bez borbe, da bi u drugom kolu na svom terenu s visokih 6-0 razbila Borac iz Jelaha. U četvrtfinalu su bili slobodni.

Izabranici Damira Hadžića u Kantonalnoj ligi su odigrali solidnu sezonu koju su završili na petom mjestu s osvojenih 26 bodova. Posebno treba istaknuti dobre utakmice na domaćem terenu gdje su upisali sedam pobjeda, jedan remi i svega jedan poraz od prvaka Moševca.

Nemila i Žepče su se sastajali četiri puta u Kantonalnoj ligi ZDK. Na domaćem terenu Žepče je upisalo dvije pobjede 2-0 i 2-1. U gostima je prvi ogled završio 1-1, dok je u šampionskoj sezoni Žepče upisalo sigurnu pobjedu rezultatom 3-0.

Žepče je KUP ZDK osvojilo 2015. godine, a sezonu kasnije u finalu je bio bolji TOŠK. Taj put do finala počeo je upravo protiv Nemile na domaćem terenu pobjedom 3-1.

Polufinalna utakmica se igra u Nemili 07.06.2017. godine u 18,00 sati.

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba