Tehnoteka Žepče

Da se u Rukometnom klubu Žepče kvalitetno radi nije nikakva novost. Ovih dana stigla je iz Belgije još jedna potvrda toga. Slaven Barbarić prošli je tjedan potpisao ugovor i od predstojeće sezone nastupat će za belgijskog prvoligaša Sasja.

Slaven je rođen 25. listopada 1996. godine u Žepču gdje je i napravio svoje prve rukometne korake ali i postigao punu igračku afirmaciju. Postupno je stasao a poseban doprinos matičnom klubu dao je u sezonama 2013/2014, a naročito u narednoj 2014/15 kada je bio  nezamjenjiv na poziciji lijevog krila. U jesen 2015. upisuje fakultet u Osijeku i narednu godinu dana povremeno, koliko mu to školovanje dozvoljava, uz treninge s RK Osijek, uspješno igra za RK Žepče. Prošlu sezonu Slaven prelazi u RK Čelik, no zbog bolesti nije se uspio izboriti za značajniju minutažu u Premijer ligi BiH. Svi koji poznaju ovog dvadeset jednogodišnjaka, ne sumnjaju da će upornošću i marljivošću koje ga odlikuju nastaviti svoj sportski napredak i igrati značajnu ulogu u belgijskom prvenstvu kao i europskim klupskim natjecanjima.

Još jedan bivši igrač RK Žepča od ove sezone će igrati na europskim ternima. Matej Sarajlić je nakon uspješnih nastupa u RK Zrinjski iz Mostara, prešao u poljskog prvoligaša  SPR Steal Mielec.

Za razliku od Barbarća, Matej Sarajlić je protekle tri godine i u Premijer ligi BiH igrao zapaženu ulogu. Na poziciji desnog vanjskog bio je jedan od nositelja igre mostarskog  Zrinjskog s kojim je u lipnju ove godine osvojio Kup Bosne i Hercegovine, u finalu svladavši Izviđač.

Matej Sarajlić je rođen 1. lipnja 1995. godine. Za RK Žepče je nastupao do 2014. kada upisuje fakultet u Mostaru te postaje član Zrinjskog. Iza njega su tri iznimno uspješne sezone u ovom klubu. Prelazak u poljskog prvoligaša SPR Stal Mielec za Mateja je veliki uspjeh ali i prilika za novo napredovanje i dokazivanje jer će biti najmlađi član prve postave ovog kluba.

Na službenoj internetskoj stranici poljski SPR Steal Mielec je oblavio: „… danas je vrijeme da otkrijemo nove karte. Stoga sa zadovoljstvom objavljujemo potpisivanje ugovora s dvadeset dvogodišnjim Metejem Sarajlićem. Matej je visok 191 cm i težak 105 kilograma. Do sada je igrao za RK Zrinjski iz Mostara i njegova osnovna pozicija je desni vanjski, te će zamijeniti Michala Krygowskieg koji se nakon sezone u našem klubu vraća u svoju domovinu. Matej, dobrodošao u Mielec!“

Još su dvojica žepačkih prvotimaca ovog prijelaznog roka  promijenila klub. Stjepan Jozinovć koji već od ranije ima potpisan predugovor s Izviđačem, od ove sezone će svlačionicu u KŠC Don Bosco zamijeniti onom u Ljubuškom, dok će Darko Matijević u narednom periodu nastupati za HRK Međugorje. Za sada jedino pojačanje RK Žepče je povratak vratara Damira Ćoruše nakon sezone provedene u zeničkom Čeliku, dok je njegov brat Dario na poziciji pomoćnika izbornika prve momčadi zamijenio Josipa Klarića koji će od ove sezone biti koordinator omladinskih selekcija kluba.

(postaja.ba)

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: www.zepce.ba