Finalnim utakmicama na poligonu osnovne škole završen je ovogodišnji Malonogometni turnir mjesnih zajednica općine Žepče. Pobjednik turnira je ekipa Željeznog Polja. Odigrane su utakmice za treće i prvo, odnosno drugo mjesto. Pobjednika, kao i trećeplasiranu ekipu, odlučili su penali.

U utakmici za treće mjesto borile su se ekipe Selišta i Begovog Hana u kojoj su precizniji u izvođenju penala bili momci Selišta i svojoj ekipi osigurali treće mjesto. Nakon izvođenja penala Selište : Begov Han rezultat je bio 9:8.

U neizvjesnoj borbi do samoga kraja pobjednika turnira odlučio je susret ekipa Ljubne i Željeznog Polja. Nakon neriješenog rezultata pristupilo se izvođenju penala gdje su želju za pobjedom pokazale obje ekipe, ali sigurnost i preciznost bila je na strani ekipe Željeznog Polja, koja je rezultatom 4:3 osigurala titulu pobjednika.

Veliki broj posjetitelja ispratio je finalna uzbuđenja, ali i sve utakmice turnira.

Fer i sportsko ponašanje kao i proteklih godina odlikovalo je sve ekipe koje su sudjelovale ove godine na turniru.

Pored pobjedničkog pehara i zlatnih medalja za pobjednika turnira, u Željezno Polje otišle su i nagrade za najboljeg igrača i golmana, Armina Tutnjića i Emira Čolića.

Titula najboljeg strijelca turnira pripala je Kristijanu Jukiću iz ekipe Ljubne koji je dvanaest puta loptu poslao u protivničku mrežu.

Za Fair play ekipu turnira proglašena je ekipa MZ Donja Ozimica.

Pogledajte fotogaleriju.

(1 Glasaj)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba