Nakon što je s klupe odstupio Tado Tomas, nogometaši Žepča su neko vrijeme bili bez trenera, ali ne zadugo. Na klupu će nakon nakon nešto više od godinu dana ponovno sjesti Damir Hadžić.

Hadžić je u proljeće 2012. otišao u igračku mirovinu da bi se dvije godine kasnije opet aktivirao i zaigrao za žepački klub. Za Žepče je nastupao godinu dana, a u proljeće 2015.godine preuzeo je trenersku palicu. Žepče je u tom trenutku bilo na drugoj poziciji u Kantonalnoj ligi ZDK. Hadžić je u proljeće upisao pobjede u svih sedam utakmica i odveo Žepče u Drugu ligu FBiH - Centar. U istoj sezoni uveo je Žepče u finale Kupa ZDK, a tamo je bolji bio TOŠK. U premijernoj sezoni Žepče je pod Hadžićem završilo na osmoj poziciji upisavši 11 pobjeda, 3 remija i 12 poraza.

Svoj novi debi na klupi Žepča Hadžić če imati u nedjelju kada na Gradski stadion u Žepču dolazi jedina neporažena ekipa ove sezone, prvoplasirani Radnik iz Hadžića.

Radnik je trenutno vodeća ekipa lige sa četiri pobjede i tri remija. Jedno kolo bili su slobodni. Ove sezone igraju jako otvoreno, te se u njihovih sedam utakmica moglo vidjeti čak 29 pogodaka. U osam utakmica Žepča palo je 25 golova, pa bi sutra mogli gledati i golijadu za razliku od prethodna dva susreta ove dvije ekipe u Žepču, kada je Radnik oba puta bio bolji s 1-0. Radnik je dobio i obje utakmice u Hadžićima, pa bi to mogao biti dodatni motiv za novog trenera i našu ekipu da upišu prve bodove protiv sutrašnjeg protivnika.

Žepče se trenutno nalazi na trinaestom mjestu sa sedam osvojenih bodova, a svi navijači se pozivaju da sutra u 15.30h na Gradskom stadionu u Žepču daju podršku našoj ekipi i novom treneru na putu do novih bodova i boljeg plasmana na tabeli.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba