RK Žepče pobjedom nad ekipom Gradačca otvorio novu sezonu

RK Žepče je pobjedom protiv Gradačca rezultatom 31:24 u prvom kolu Prve rukometne lige Federacije BiH, grupa Sjever, uspješno otvorio sezonu 2017/2018. U nedjelju 1. oktobra u sportskoj dvorani "Don Bosco" u Žepču izabranici Envera Bajraktarevića i Darija Ćoruše svladali su goste iz Gradačca uvjerljivije i lakše nego što se očekivalo.

Najraspoloženiji u redovima RK Žepče, uz golmana Damira Ćorušu, bili su Ante Dragičević koji je sa 7 postignutih zgoditaka bio najefikasniji u domaćem sastavu, zatim Tomislav Jukić sa 6 i Stjepan Keškić sa 5, a slijede ih Emir Bajraktarević sa 4, Stjepan Malbašić, Toni Knezović i Marimko Zovko sa po 2 pogotka, i Alen Marković sa 1 postignutim golom.  Uz njih, za RK Žepče još su nastupili: Damir Stanković, Ivan Babić, David Đerek, Marko Dragičević, Krunoslav Jorgić, Marko Kresić i Marin Šimić.  

U gostujućoj ekipi najefikasniji je bio Edin Zrnić koji se u strijelce upisao 9 puta. Uz njega treba istaknuti i Armina Kahvedžića koji je postigao 6 golova, a u listu strijelaca su se još upisali Nermin Čaušević i Kenan Hasanbašić sa po 3 pogotka,  Nermin Isić sa 2 i Malik Okanović sa 1 postignutim golom. Trener Gradačca Dado Doborac, koji je na momente s pretemperamentno vodio svoju momčad, na raspolaganju je još imao Dinu Hećimovića, Boloban Hamida, Samira Bajramovića, Irfana Islamoviča, Nahihda KlopićaRefika Mijanovića, Asmira Hadžiomerovića i Halila Udvinčića.

(Postaja / Zepce.Ba)

ocijeni
(0 glasova)
Zepce.Ba - urednik

Tel.: +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

https://www.zepce.ba