Sinoć je na poligonu Osnovne škole Žepče postrojavanjem i predstavljanjem ekipa započeo 8. Malonogometni turnir mjesnih zajednica općine Žepče. Prisutne je na samom početku pozdravio, predstavio ekipe, te se zahvalio sponzorima i svim onim koji su pomogli realizaciju Turnira, predsjednik Sportskog saveza općine Žepče, Vlado Lučić.

-"Razočaran sam što na ovogodišnjem Turniru MZ Žepče učestvuje svega 20 mjesnih zajednica, što je manje za 9 u odnosu na proteklu godinu, te se nadam da će iduće godine biti mnogo veći broj ekipa, a posebno onih koje su mnogobrojne, a ne sudjeluju na Turniru" - istaknuo je Lučić.

U svom kratkom obraćanju, i predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović je pozdravio sve prisutne, zahvalio se predsjedniku SSOŽ Vladi Lučiću, kao i predstavnicima mjesnih zajednica, igračina i navijačima, te pozvao igrače na ferplay igru, a potom svečano i proglasio otvorenim 8. Malonogometni turnir mjesnih zajednica općine Žepče..

Pored velikog broja građana, ceremoniji otvorenja Malonogometnog turnira prisustvovali su i federalni ministar Josip Martić, Ćazim Huskić, vijećnik u OV Žepče, predsjednici mjesnih zajednica općine Žepče, kao i mnogi drugi predstavnici kulturnog, sportskog i društveno-političkog života.

Pred punim tribinama, u 20.00 sati, utakmicom između prošlogodišnjeg pobjednika ekipe MZ Željezno Polje i ekipe MZ Vitlaci, započeli su susreti po grupama, a rezultate, raspored igranja, kao i tabelu, možete pogledati u našoj rubrici Turnir MZ 2018.

U nastavku pogledajte video-prilog sa svečanosti, kao i fotogaleriju sa djelićem sinoćnje atmosfere.

(1 Glasaj)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba