Zepce.Ba - urednik

Zepce.Ba - urednik

Tel.: +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Izgradnjom dva rezervoara za vodu riješeno je pitanje vodosnabdijevanja oko 100 domaćinstava u zaseocima Biljevina i Delići u MZ Željezno Polje u općini Žepče.
Beživotno tijelo uočeno je, te izvučeno iz rijeke Bosne na području mjesta Osovac, na teritoriji općine Žepče.
Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva donio je niz naredbi i preporuka zbog koronavirusa, a jedna od njih je i novo ograničenje rada ugostiteljskih objekata.
Sinoć je u kinosali Doma kulture Žepče JU „Opća biblioteka“ nakon dužeg vremena svojim sugrađanima priredila književnu večer. Zbog novonastale situacije književna večer je održana u posebnim okolnostima, prema svim mjerama nadležnih organa, sa vrsnim književnicima kao što su Mile Stojić i Hadžem Hajdarević.
Iz Operativnog centra MUP-a ZDK potvrđeno je da je u stravičnoj nesreći koja se sinoć u 2:45 sati dogodila na putu M-17, jedna osoba smrtno stradala. Riječ je o muškarcu iz Zenice koji je usljed teških povreda izgubio život. Još dvije osobe su zadobile povrede.
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u 11 sati na putu M-17 kod Nemile, u mjestu Topčić Polje, poginuo je H. S. iz Zavidovića, dok je teške povrede zadobio H. B. iz Žepča.
Zbog  žalbe na tendersku dokumentaciju obustavljen je tender za izradu Glavnog projekta autoceste dionica Ozimica — Poprikuše (Žepče jug).
Domaći modni brend Dresscode ovog ljeta nudi posebnu ponudu izrade odijela po mjeri gdje svojim klijentima omogućava izbor tkanine, krojeve, kao i savjet stručnjaka kako bi dobili personalizirano odijelo kojim će izraziti svoj stil.
Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Topčić Polje-Nemila, kod mjesta Stara Nemila.
Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša jučer je sa radom zvanično započelo RECIKLAŽNO DVORIŠTE u Žepču.
Stranica 1 od 524