Danas je isplaćena šesta rata stipendija za 1.308 studenata – pripadnika boračkih populacija sa područja Zeničko-dobojskog kantona.

Sa transfera Ministarstva za boračka pitanja za ove svrhe izdvojeno je 175.000 KM, a u naredna dva mjeseca bit će isplaćene i preostale dvije od ukupno osam rata na koliko su studenti potpisali ugovor sa resornim ministarstvom za ovu akademsku godinu. S tim u vezi, Ministarstvo za boračka pitanja naredne sedmice raspisat će javni poziv za odobravanje stipendija studentima – pripadnicima boračkih populacija za akademsku 2012/2013. godinu na koji se mogu javiti svi oni koji ispunjavaju kriterije za dodjelu stipendija.

Od ostalih aktivnosti Ministarstva za boračka pitanja, treba napomenuti da je danas isplaćeno 15.000 KM u svrhu liječenja više pripadnika boračkih populacija, te da ove sedmie stižu spiskovi boračkih populacija iz općina sa zahtjevima za rješavanje stambenih pitanja. Ministarstvo će, kao drugostepeni organ, po osnovu ovih zahtjeva donijeti rješenja za izdvajanje sredstava u svrhu stambenog zbrinjavanja onim pripadnicima koji ispunjavaju postojeće kriterije.

(0 glasova)