Alen B. i Minel H., oba iz Zavidovića, uhapšeni su jučer oko podneva pod sumnjom da su izvršili razbojništvo i silovanje.


Žrtve ove dvojice policiji odranije poznatih razbojnika bile su starice I. P. (83) i E. G. (75), inače rođene sestre. Prema zvaničnim informacijama, razbojnici su preksinoć, jedan sat iza pola noći, provalili u kuću I. P., a nakon što su bezuspješno pretražili kuću u potrazi za zlatom i novcem, jedan od njih silovao je 83-godišnjakinju.
“Istraga je još u toku, dva lica koja se mogu dovesti u vezu sa ovim djelom lišena su slobode i u toku je njihova kriminalistička obrada”, kazala je Aldina Ahmić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK).
Banjalučke Nezavisne novine pišu da su Alen B. i Minel H. u vrijeme razbojništva, odnosno silovanja, bili maskirani.
Građani Zavidovića su u nevjerici nakon ovog stravičnog zločina. Kažu kako I. P. i njena osam godina mlađa, ali dugo nepokretna i za krevet prikovana sestra nikada nikome loše nisu učinile i da počinitelji ovog zločina zaslužuju najoštrije kazne.
Iako pretučene, sa teškim tjelesnim povredama lica i grudnog koša, nesrećne sestre su, nakon što su njihovi napadači pobjegli sa sitnim plijenom, pozvalepoliciju i Hitnu pomoć. Uviđaj je obavila ekipa istražitelja MUP-a ZDK predvođena dežurnom tužiteljicom Kantonalnog tužilaštva ZDK Dinkom Lukes. I. P. zbrinuta je u Kantonalnoj bolnici Zenica.

(2 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba