JU „Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona“ organizuje Sajam zapošljavanja 2014 Zenica. Jedan od ciljeva održavanja ovog Sajma je i unaprjeđenje saradnje između ključnih partnera na tržištu rada: poslodavaca; Službe za zapošljavanje ZDK; Federalnog zavoda za zapošljavanje; Agencije za rad BiH; općinskih vlasti; Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK; Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK; Ministarstva za privredu ZDK; Privredne komore ZDK itd.

U okviru Sajma zapošljavanja održat će se dvije aktivnosti i to:

* Sajam zapošljavanja, dana 24.04.2014. godine, Gradska arena sa početkom u 09:25 i

* Okrugli sto, dana 24.04.2014. godine, Sala Gradske Arene sa početkom u 10:30.

Tema Okruglog stola je „Stanje u oblasti zapošljavanja u Zeničko-dobojskom kantonu“, na kome će učešće, pored Službe za zapošljavanje, uzeti Federalni zavod za zapošljavanje, Agencija za rad i zapošljavanje BiH, Udruženje poslodavaca, općinske i kantonalne vlasti (resorna ministarstva za rad, privredu i obrazovanje) i sve druge zainteresovane institucije, savezi, udruženja, nevladine organizacije i sl.

Na Sajmu će učešće uzeti preko 75 poslodavaca sa područja Zeničko-dobojskog kantona sa preko 1200 prijavljenih slobodnih radnih mjesta. Sajam će posjetiti nezaposlene osobe iz svih općina ZDK, a i šire.

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba