Četrdesetdevetogodišnji Miralem Žuna iz mjesta Pepelari preminuo je danas oko 14 sati u Kantonalnoj bolnici Zenica, od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koja se nešto više od sat ranije, oko 12,50 dogodila na magistralnom putu M17 u Topčić polju, između Žepča i Zenice.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se prilikom sudara kamiona, te automobila "Opel astra" i "Golf". Miralem Žuna je bio jedini povrijeđeni u ovoj nesreći, te je odmah transportovan sa teškim životno ugrožavajućim povredama u KBZ. U udesu su učestvovali kamion "Mercedes" (T53-J-168) kojim je upravljao N.D. iz Kiseljaka, "Golf" (E63-K-566) za čijim upravljačem je bio Zeničanin S.G., te "Astra" (E66-K-058), kojom je upravljao Miralem Žuna. Okolnosti samog udesa, te kako je do njega došlo, kako nam je rečeno, biće predmet istražnih radnji i vještačenja, te nisu sa sigurnošću poznati.

Saobraćaj je na dionici ovog magistralnog puta puta do 14 sati bio potpuno obustavljen, te se odvijao kroz susjedno naselje Kahrimani. Od 14 sati do okončanja uviđaja se odvijao jednom trakom. Uviđaj na licu mjesta je predvodio tužilac Amir Bajrić koji je za sutra naložio obdukciju tijela preminulog.

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba