Na području Zeničko-dobojskog kantona saobraćaj se odvija nesmetano na svim putnim pravcima, ali na pojedinim lokalitetima ima odrona kamenja na kolovoz, naročito na putnim pravcima koji vode kroz usjeke, piše Fena.

Na ulazu u Zenicu, iz pravca Doboja, kod petlje Blatuša došlo je do nakupljanja vode u podvožnjaku usljed čega je otežano odvijanje saobraćaja. Na ulazu u Žepče sa magistralnog puta M-17, došlo je do nakupljanja vode zbog čega je saobraćaj preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz za sav promet zatvoren je put R-465 Žepče - Zavidovići.

Prema službenoj informaciji Kantonalnog centra civilne zaštite ZDK, vodostaj rijeke Bosne, mjeren jutros u 08.30 sati, u Zenici iznosi 260 cm, što je u porastu za 70 cm u odnosu na zadnje mjerenje. Zbog kiše koja neprestano pada, ostale rijeke i svi vodotoci su u porastu. Za sada nema izlijevanja rijeka iz svojih korita izuzev rijeke Tešanjke u Medakovu, na području općine Tešanj, gdje se voda izlila na poljoprivredno zemljište.

Vodostaji rijeka Bosna, Ribnica, Trstionica i Zgošća – na području općine Kakanj su u porastu u odnosu na jučerašnji dan. Na području općine Maglaj otežano je odvijanje saobraćaja ispod podvožnjaka u Liješnici.

Zbog neodržavanja i začepljenosti ispusta i propusta za vodu ponegdje dolazi do nakupljanja vode na putevima, pa se preporučuje oprezna vožnja.

Upozorava se stanovništvo koje živi ili se kreće u blizini svih vodenih tokova, naročito pored rijeka i većih potoka, da obrati pažnju na sigurnost prilikom kretanja uz vodene tokove, saopšteno je iz Kantonalnog centra Civilne zaštite ZDK.

Ovako je to izgledalo 2010. godine - Foto:Ernad Džinić

(2 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba