Saobraćaj na magistralnom putu M-17, u dijelu kojim prolazi kroz naseljeno mjesto Topčić Polje kod Zenice, danas poslijepodne je bio u prekidu zbog protesta mještana, koji su nezadovoljni odlaskom građevinskih mašina angažovanih na čišćenju nanosa bujice.

Naselje Topčić Polje je jedno od najteže nastradalih urbanih cjelina na području Zeničko-dobojskog kantona u nedavnim elementarnim nepogodama. Veći dio naselja je zatrpan kamenjem i zemljom, koju su bujice donijele koritima tri lokalna potoka. Nekoliko kuća u ovom mjestu je ostalo totalno zatrpano kamenjem i od prvih dana je žepačka kompanija "Adžić" bila angažovana na čišćenju nanosa kamenja i zemlje.

Danas je ova kompanija povukla svoju mehanizaciju iz naselja Topčić Polje, jer dosad nisu dobili nikakva sredstva za posao koji su radili, a mještani su se samoorganizovali i blokirali saobraćaj na magistralnom putu M-17. Blokada saobraćaja je trajala oko pola sata i nakon razgovora predstavnika ove mjesne zajednice s nadležnim općinskim službama ponovno je uspostavljen promet na ovoj frekventnoj saobraćajnici.

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba