U organizaciji PESRD „ Oaza mira “ Maglaj i HAKD “ Concordia “ Žepče održana je prva sportsko-rekreacijsko-zabavna manifestacija pod nazivom „GALOVAC KAMP 2014.“ Na prekrasnim terenima Oaze mira u Galovcu (općina Maglaj) protekli vikend je obilovao brojnim sadržajima od kojih su neki organizirani i po prvi put.

U subotu, 28. 6. 2014., jutro je počelo sa teniskim natjecanjima polaznika besplatnog dvomjesečnog tečaja „Mala škola tenisa“ kojeg su članovi PESRD “Oaza mira“ Maglaj organizirali za djecu i mlade.
U kategoriji najmlađih, pionira-ki, na II. Teniskom turniru „MAGLAJ OPEN 2014.“, prvo mjesto je pripalo Heleni Jurišić, drugi je bio Anto Kajić, a treće mjesto je zauzela Josipa Kožulović.
U kategoriji Juniorki, u finalu su igrale Nina Kelavić i Tea Kožulović. Na kraju, Nina je ipak imala malo više uspjeha i osvojila prvo mjesto dok je Lea Kožulović zauzela drugu poziciju. U kategoriji juniora, prvo mjesto je pripalo Marku Kožuloviću koji je u finalu pobijedio Antonia Pejića. Nakon završenih natjecanja, polaznici Male škole tenisa, u društvu svojih roditelja, su nastavili druženje uz pjesmu i zabavu na sportskim terenima u Galovcu kod N. Šehera.
Ipak, najveselije je bilo u večernjim satima kada su kamperi, uz pjesmu i logorsku vatru, dočekali nedjeljno jutro.

Drugi dan kampa u Galovcu je počeo biciklističkom turom. Sudionici „GALOVAC TOUR 2014.“ su na svojim dvoto – čkašima vrlo uspješno prešli osmokilometarsku stazu kroz Č. Brdo, Tujnicu, Strupinu i Galovac, koja je, na pojedinim mjestima, bila i vrlo zahtje- vna. Uz policijsku i medicinsku pratnju, organizatori ovog, biciklističkog druženja nisu krili svoje zadovoljstvo ovom organizacijom jer je ovo, ipak prva biciklistička tura na ovim prostorima . Za sve sudionike kampa, kao i bicikliste, organiziran je i zajednički ručak, grah s kobasicama. U skladu s programom, u popodnevnim satima nastavljena su natjecanja u malom nogometu i boćanju. Pobjednici malonogometnog turnira su bili članovi ekipe iz Brankovića (općina Žepče) koja je u finalnoj utakmici savladala ekipu iz Tujnice-Liješnice (općina Maglaj). Kao i uvijek, vrlo zanimljiva su bila i natjecanja u boćanju. Na kraju, prvaci turnira su postali Jozo Kožulović - Zipko i Kristijan Kajić, pobijedivši svoje „ljute“ rivale Marijana Kajića i Ivu Ivešića.
Svoju nesebičnu pomoć u organizaciji „Galovac kamp 2014.“ su dali i članovi Omladinske novinske asocijacije Maglaj (ONA) koji su, uz organizaciju zabavnog dijela programa, svim posjetiteljima dijelili i promo-letke u svezi nedavnih poplava. Program je podržao i zlatni sponzor „FIS“ Vitez, a Federalno ministarstvo obrazovanja je podržalo projekt Male škole tenisa i Teniski turnir „Maglaj open 2014.“ Posebna hvala našim vjernim medijskim promotorima: RTV Maglaj, portalima „Maglaj.net“, “Žepče.ba“ i dr.

„Galovac kamp 2014.“ je organiziran u nakani da se djeci i mladima, iz nedavno poplavljenog Maglaja i Žepča, potpuno besplatno omogući dvodnevni boravak u prirodi ali da se promoviraju i naši novi turistički kapaciteti. Glede toga, organizatori kampa u Galovcu posebno ukazuju na nedovoljno iskorištene domaće resurse biciklizma i kampiranja koji, u svjetskim turističkim trendovima, imaju sve veći broj korisnika. Na žalost, većina naših mještana uopće i ne promišlja da od turizma možemo imati daleko više prihoda samo ako zajednički promoviramo svoje turističke vrijednosti kojih, na sreću, imamo u izobilju ali ih često i ne primjećujemo. Bilo bi lijepo, da bar domaćim turističkim vizionarima znamo pružiti bolju potporu.

(1 Glasaj)
Označeno