Foto: U Novom Šeheru obilježen patron župe sv. Ilije Proroka

By M.Kelavić Juli 24, 2014 3270
Povodom obilježavanja patrona župe u N. Šeheru, u nedjelju, 20. 07. 2014. god. u crkvi sv. Ilije Proroka održana je sveta misa. Uz koncelebraciju 20-tak svećenika, misu je predvodio fra Ivica Vrbić. Nakon misnog slavlja, posvećena je i nova ispovjedaonica, a oko 2 000 vjernika nastavilo je druženje na platou ispred župne crkve.

Uz vesele zvuke šargije i violine igralo se i pjavalo, a nakon toga, veći broj vjernika se uputio u prelijepe crkvene parkova objedujući sa svojim prijateljima i rodbinom.
Uz duhovne pripreme za Ilinu, održane su i brojne druge manifestacije. Uz Dječje ljeto, tradicionalno Še'ersko prelo, ove godine je organiziran i malonogometni turnir naseljenih mjesta iz šeherske župe, te prva likovna kolonija.


Svaka od navedenih manifestacija je imala i brojne posjetitelje, kako iz novošeherskog kraja tako i iz drugih, susjednih župa i inozemstva.

Čuvari kulturne baštine novošeherskog kraja, članovi HKUD“Gromovnik“ i ove godine su bili inicijatori tradicionalnog načina objedovanja na travi sa tzv. boščama. Cilj im je, da ilindanska - novošeherska bošča postane novi turistički brend ovih prostora. Sudeći po njihovoj upornosti, ljepoti i radosti, u zajedničkom objedovanju, taj cilj će i ostvariti.

ocijeni
(0 glasova)
Zadnji put promjenjen Četvrtak, 24 Juli 2014 23:31