ZDK

Održana Skupština UG RVI – paraplegičara ZDK

Jučer, u srijedu 27.08.2014. godine je održana izvještajno-izborna skupština Udruženja građana RVI-paraplegičara Zeničko-dobojskog kantona. Usvojen je izvještaj o radu iz protekle, ali i plan rada za ovo godinu. Obzirom da je starom sazivu rukovodstva istekao mandat, na jučerašnjoj skupštini izabrani su članovi i organi Udruženja.

Tako je predsjedništvo Udruženja od pet članova zbog dobrih rezulata rada, dobilo ponovnu podršku, te im je produžen mandat na još dvije godine. Predsjednik Udruženja ostaje Fikret Brljak.
Naš zadatak i cilj i dalje ostaje borba za što kvalitenije ostavrivanje prava koja pripadaju ovoj populaciji. U ovako teškoj situaciji, moramo biti realni i kazati da smo mi do sada relativno zadovljni postignutim- kazao je predsjednik UG –RVI –paraplegičara Fikret Braljak, zahvaljujući na ukazanom povjerenju i reizboru.


Osim predsjednika u starom- novom sazivu ostali su i organi Udruženja, sud časti, nadzorni odbor i statutarna komisija.


Skupština je posebno pozdravila odluku Vlade Federacije BiH i federalnog ministarstva za boračka pitanja kojom će se retroaktivno realizirati dodjela ortopedskog pomagala- putnički automobil za 60 članova stopostotnih RVI prve grupe, za 2013 godinu, a čija je ralizacija u toku.

Osim toga, u ovoj 2014, godini federalna Vlada je već podijelila 60 automobila, a Vlada Zeničko-dobojskog kantona i resorno ministarstvo su u postupku realizacije nabavke invalidskih kolica i antidekubitalnih jastuka za paraplegičare ovog Udruženja.

Zenica, 27.8.2014.
Predsjednik Skupštine UG RVI- paraplegičara ZDK
Mujo Aganović

ocijeni
(0 glasova)
Zepce.Ba - urednik

Tel.: +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

https://www.zepce.ba