Direktor Federalnog fonda za pomoć područjima nastradalim u prirodnoj nesreći na teritoriji FBiH Jasmin Jaganjac danas je u Zenici s premijerom Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Munibom Husejnagićem, zeničkim načelnikom Husejinom Smajlovićem i direktorom kompanije “Komrad-Ze” Muhamedom Šibonjićem potpisao ugovor o realizaciji projekta hitne sanacije klizišta i dionice puta za selo Kolići, saopćeno je iz Ureda Federalne vlade za odnose s javnošću.

Za ovaj projekat koji treba da bude završen u roku od 45 dana od uvođenja izvođača u posao, Federalni fond je izdvojio 166.000 KM.

Danas je, ujedno, na osnovu Odluke Upravnog odbora Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH, Zeničko-dobojskom kantonu doznačeno još 1.000.000 KM, od čega je 700.000 KM namijenjeno obnovi putne infrastrukture za Željezno Polje u općini Žepče, a 300.000 KM za obnovu puta Nemila - Bistričak u općini Zenica.

Također, općini Gračanica je doznačeno 40.000 KM na ime zajedničkog finansiranja izgradnje mosta.

Tokom boravka u Zenici, direktor Jaganjac se sastao i s premijerima Tuzlanskog kantona Bahrijom Umihanićem te Posavskog kantona Marijanom Oršolićem, gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem i projekt menadžerom UNDP-a Edisom Arifagićem.

Upravni odbor Federalnog fonda prihvatio je Izvještaj direktora Jasmina Jaganjca o realizaciji dosadašnjih odluka koje se odnose na utvrđivanje kriterija i izdvajanje novca za obnovu nastradalih područja.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba