Obilne padavine koje su proteklih dana zahvatile Bosnu i Hercegovinu, pa i područje Zeničko-dobojskog kantona, rezultirale su povećanim vodostajem rijeke Bosne i njenih pritoka. Služba civilne zaštite Općine Maglaj, prati stanje na terenu.

13:25 - Vodostaji Bosne i Jablanice kod Maglaja u blagom su porastu, ali za sada nema opasnosti od izlijevanja ovih rijeka iz korita, kazao nam je referent u Službi CZ u ovom gradu Nijaz Delić.

U maju pokrenuto klizište na lokalitetu Sedra na lokalnom putu od Maglaja prema naseljima Donji Bradići i Fojnica ponovo je aktivirano i prijeti da prekine ovu putnu komunikaciju. Kako je saopćeno iz CZ u Maglaju ovaj put je prohodan, a dežurne službe putne operative su na terenu.


13:20 - Na osnovu podataka i informacija koje su prikupljene od Operativnih centara civilne zaštite općina, općinskih Službi civilne zašitite i drugih subjekata Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalni operativni centar izvještava o slijedećem:

Vodostaj rijeka na području Kantona je u porastu. Na mjernom mjestu u Zenici visina rijeke Bosne u 08:00 sati iznosi 340 cm, sa tedencijom porasta na granici izlijevanja. Trenutno prema telefonskim izvještajima nema ugrožavanja stanovništva niti izlijevanja iz korita.


13:00 - Vodostaj u rijeke Bosne u Maglaju iznosio 404,09 cm

BiH: Iako će kiša padati i narednih dana, opasnosti od izlijevanja rijeka nema navode iz Agencije za vodno područje Save


12:00 - Vodostaj u rijeke Bosne u Maglaju iznosio 396,19 cm

Vodostaji Bosne i Jablanice kod Maglaja u blagom su porastu, ali za sada nema opasnosti od izlijevanja ovih rijeka iz korita, kazao je za Avaz referent u Službi CZ u ovom gradu Nijaz Delić.

U maju pokrenuto klizište na lokalitetu Sedra na lokalnom putu od Maglaja prema naseljima Donji Bradići i Fojnica ponovo je aktivirano i prijeti da prekine ovu putnu komunikaciju.

Kako je saopćeno za Avaz u CZ u Maglaju ovaj put je prohodan, a dežurne službe putne operative su na terenu. Redovna odbrana od poplava se proglašava kada nivo Bosne dostigne tri metra.


11:00 - Vodostaj u rijeke Bosne u Maglaju iznosio 386,49 cm

Prema informacijama Centra za obavještavanje i uzbunjivanje općine Maglaj nivoi rijeke Bosne i njenih pritoka su u porastu ali za sada ne ugrožavaju stambene i objekte infrastrukture.

Još uvijek nema ni dojava za usložnjavanjem stanja na već postojećim klizištima niti dojava o novim. Služba civilne zaštite Općine Maglaj prati stanje vodostaja rijeka na području ove općine.

Prema podacima Agencije za vodno područje rijeke Save, jutros u 8 sati nivo rijeke Bosne na mjernom mjestu u Maglaju iznosi 318 cm i u porastu je.

(maglajinfo.com)

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba