Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. Unavedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zavidovići

U toku noći 14/15.02.2015. godine, u mjestu Podubravlje, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pomoćni objekat-šupu, vlasništvo A.M., iz koje su otuđene dvije motorne pile, jedna bušilica, te određena količina sitnog alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Maglaj

U toku noći 14/15.02.2015. godine, u mjestu Ulišnjak, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo M.S., iz koje je otuđen laptop. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Olovo

Dana 15.02.2015. godine, u ulici Jelik, od strane R.M. iz Olova, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, razbijanjem stakala na putničkom motornom vozilu marke „Opel – Ascona“, registarskih oznaka O80-K-442, vlasništvo R.S. iz Olova. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 15.02.2015. godine, u ulici Bukovik, u UO „Virus“, izvršena je krađa torbice u kojoj se nalazio novac, lična dokumenta, ključevi od vozila i mobitel, vlasništvo S.M. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

(1 Glasaj)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba